malá mrkev
brambora
cibule
pořádná hrst nasekaných bylinek (zde pampelišky listí, popenec, kopřivy, bršlice a zcela minimální množství petrželky (z poloviny snítky, která se zatoulala v lednici…)
máslo
koření
stroužek česneku
příp. drůbeží vývar
Na másle zpěňte cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájený malý stroužek česneku. Přihoďte koření. Střídmě! Já dala kurkumu, zázvor a sečuánský pepř. Zalijte vodou, nebo kuřecím vývarem a vařte. Jen chvilku, stačí do deseti minut. Pak všechno rozmickujte dohladka, přiveďte znovu k varu, vhoďte nasekané bylinky, ihned sundejte z ohně a nechte chvilku na pokoji.
Mezitím můžete udělat to co já: vhoďte do bublající trochy másla nasekanou chilli papričku, nasekaný stroužek čerstvého česneku a natrhanou žlutou část květu pampelišky. Obublávejte tak dvacet vteřin a vzniklou směskou ozdobte každou porci.
Poslala BOYE (což jste asi poznali): „Z těch tří malých ingrediencí byl necelý litr polévky tak akorát husté.“
Ano, tomuhle rozumím. Olalá!
Já bych nedalal tu bršlici, ale jinak olalá.
Já zase tu pimpelišku, jinak dobrý. Díky Helence vím, že to hezký v trávníku je popenec, tak bych mohla začít.😋
To je zase něco pro mě, díky
To je polévka plná zdraví. V tuhle dobu roste sousta bylinek, je dobré toho využít.
Místo bršlice přidám medvědí česnek.