(3809) Jarní polévka II.

malá mrkev
brambora
cibule
pořádná hrst nasekaných bylinek (zde pampelišky listí, popenec, kopřivy, bršlice a zcela minimální množství petrželky (z poloviny snítky, která se zatoulala v lednici…)
máslo
koření
stroužek česneku
příp. drůbeží vývar

Na másle zpěňte cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájený malý stroužek česneku. Přihoďte koření. Střídmě! Já dala kurkumu, zázvor a sečuánský pepř. Zalijte vodou, nebo kuřecím vývarem a vařte. Jen chvilku, stačí do deseti minut. Pak všechno rozmickujte dohladka, přiveďte znovu k varu, vhoďte nasekané bylinky, ihned sundejte z ohně a nechte chvilku na pokoji.
Mezitím můžete udělat to co já: vhoďte do bublající trochy másla nasekanou chilli papričku, nasekaný stroužek čerstvého česneku a natrhanou žlutou část květu pampelišky. Obublávejte tak dvacet vteřin a vzniklou směskou ozdobte každou porci.

Poslala BOYE (což jste asi poznali): „Z těch tří malých ingrediencí byl necelý litr polévky tak akorát husté.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3809) Jarní polévka II.

  1. Devetapadesatka napsal:

    Ano, tomuhle rozumím. Olalá!

  2. Imelda napsal:

    To je polévka plná zdraví. V tuhle dobu roste sousta bylinek, je dobré toho využít.
    Místo bršlice přidám medvědí česnek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..