1 hrnek semolinová mouky
1 a ½ hrnku hladké mouky
3 vejce
1 lžíce sépiového inkoustu
sůl
1 KL olivového oleje
Na vál prosejete hladkou i semolinovou mouku. Pak doprostřed udělejte důlek a nalijte do něj sépiový inkoust. Přidejte vejce, sůl dle chuti a olivový olej, všechno to postupně vidličkou promíchejte a pak se pusťte do hnětení těsta pomocí rukou. Mělo by trvat asi 10 až 15 minut. Až budete mít hladké a pružné těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte odpočívat asi 20 minut. Ručně či strojkem tvořte vybraný druh těstovin a uvařte.
nikdy jsem je neměla tak černé,jako v restauraci u Italů…až mi prozradili,že je po uvaření ještě v tom sepiovým inkoustu proházejí..v trošce..to stačí…
Tak to nedám a říkám to naprosto přesvědčeně. Už jen slova „sépiový inkoust“ mi ježí všechny chlupy.
Já rovněž , boooojiiiim . Nechci to papat
nemá chuť, jen barví…víš jak to skvěle vypadá,když ti na běloučkém porcelánovém hlubokém talíři,donesou černé lesklé špagety, s dary moře a svěží petrželkou…a chutná to taky skvěle….
No právě – jak to vypadá. Ponuře a pro mě opravdu nevábně.
Přidávám se do tohoto gangu.
Tuhle měli někde v akci černou čočku-už jsem ji měla v ruce ale ne.Vratila jsem jí..
Sépiové černé těstoviny nebudou.
Jen mě tak napadá sépiový odstín je úplně jiná barva…
protože odstín myslí sépii asi jako takovou,sepiový inkoust, kterej vylučuje, je prostě černej …ve tmě není tolik vidět a zdrhne…
Jasně to vím.Ale i tak diky👍
Já teda ne, ale věděla bych,, komu uvařit….
Černé fazole pěstovával tatínek, takže ty jsem jedla už dávno. Černou čočku jsem koupila po první zmínce tady (tuším, že to byla 59)- hnedle ji měli v akci, tak se koupila, ochutnala a od té doby je v repertoáru. Ale černé nudle?… To by mi asi u vděčného strávníka neprošlo. Ve Španělsku brblal nad tříbarevnýma těstovinama (vrtule) a když jsem v ruce držela zelené nudle, hned protestoval – „ať tě ani nenapadne“ … Ale ochutnala bych, stejně jako černou rýži, o které dcerka tvrdí, že není dobrá.
Jinak dnešní recept tématicky dobře sedí 👍
Po černé rýží taky netoužím.
Jen občas přidám do bílé rýže tu indiánskou kvůli vzhledu.I když to vlastně není rýže že.
Evi, je třeba zase upéct tvoje fantastické Ledvinky . Píšu si : koupit ledvinkyyyy . To je Božská mana . Připomínám
Už jsem je dělala několikrát. Jsou opravdu MŇAM.
Taky na to pomýšlim.😉
To je něco pro mě! Já ty černý věci miluju. Jsou krásný a s čímkoli elegantní. Jen vždycky zaváhám s nákupem inkoustu. A Šárko dík za radu s tím následným omácháním.