(3816) Černé těstoviny

1 hrnek semolinová mouky
1 a ½ hrnku hladké mouky
3 vejce
1 lžíce sépiového inkoustu
sůl
1 KL olivového oleje

Na vál prosejete hladkou i semolinovou mouku. Pak doprostřed udělejte důlek a nalijte do něj sépiový inkoust. Přidejte vejce, sůl dle chuti a olivový olej, všechno to postupně vidličkou promíchejte a pak se pusťte do hnětení těsta pomocí rukou. Mělo by trvat asi 10 až 15 minut. Až budete mít hladké a pružné těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte odpočívat  asi 20 minut. Ručně či strojkem tvořte vybraný druh těstovin a uvařte.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (3816) Černé těstoviny

  1. sharka.68 napsal:

    nikdy jsem je neměla tak černé,jako v restauraci u Italů…až mi prozradili,že je po uvaření ještě v tom sepiovým inkoustu proházejí..v trošce..to stačí…

  2. a.rena napsal:

    Tak to nedám a říkám to naprosto přesvědčeně. Už jen slova „sépiový inkoust“ mi ježí všechny chlupy.

  3. lakysa22 napsal:

    Já teda ne, ale věděla bych,, komu uvařit….

  4. kvetula.v napsal:

    Černé fazole pěstovával tatínek, takže ty jsem jedla už dávno. Černou čočku jsem koupila po první zmínce tady (tuším, že to byla 59)- hnedle ji měli v akci, tak se koupila, ochutnala a od té doby je v repertoáru. Ale černé nudle?… To by mi asi u vděčného strávníka neprošlo. Ve Španělsku brblal nad tříbarevnýma těstovinama (vrtule) a když jsem v ruce držela zelené nudle, hned protestoval – „ať tě ani nenapadne“ … Ale ochutnala bych, stejně jako černou rýži, o které dcerka tvrdí, že není dobrá.
    Jinak dnešní recept tématicky dobře sedí 👍

  5. BOYE napsal:

    To je něco pro mě! Já ty černý věci miluju. Jsou krásný a s čímkoli elegantní. Jen vždycky zaváhám s nákupem inkoustu. A Šárko dík za radu s tím následným omácháním.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..