5 bílků
120 g cukr krupice
80 g strouhané ořechy
30 g hladké mouky
Náplň: 2x šlehačka, 2x ztužovač
Ušlehat dotuha bílky s cukrem, lehce vmíchat ořechy a mouku, rozetřít na pomazaný pečící papír.
Péct na 180°, hlídat!!! Upečený plát lehce poprášit cukrem, stočit …stáčím i s papírem….nechat vychladnout.
Naplnit ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, cukr nedávám.
S tou šlehačkou….jedna je málo, dvě….asi budete ulizovat.
Recept poslal: Lakysa22
Tak tohle bych zbodla okamžitě. Vypadá to nádherně a asi to tak i chutná. Hlavně je tam málo cukru, takže za mne více než jednička.
Určitě jednou udělám.
Mimo mísu: včera jsme svázaly s kamarádkou asi tisíc knih, připravily je tak na převoz stěhovacím vozem. Kromě toho jsme odvezly spoustu dalších věcí a dneska chodím jak po zmlácení. Schody nahoru, dolů, nahoru, dolů…….. jak u blbejch. Jdeme ale pomaloučku do finiše. Než napadne na horách první sníh, musí to jít z domu. Jen je toho stále tolik, že nevím, jak to zvládnu. Nějak síly docházejí a není z čeho čerpat, snad jedině z přátel, které jsem si tady našla. Díky za Vás!
Katyp, to chce stěhovací firmu, jinak se udřeš. My jsme se stěhovali loni – 4. patro bez výtahu. Úplně mi stačilo zabalit těch 75 beden – chudáci stěhováci to pak nosili dolů.
Jo, to chce, to vím. Jenže svázat ty knihy musím, zabalit porcelán, sklo….. a krom toho je to u mne stěhování ze 3 míst do jednoho! O to je to horší a složitější. Kdybych se stěhovala z bodu A do bodu B, bude to mnohem lehčí. Jenže já těch bodů do toho konečného mám mnohem víc.
Ahoj, já jsem porcelán a sklo naskládala opatrně do košů na prádlo s rovnými boky(2 jsem si vypůjčila od kolegyněk). A nic jsem nebalila. Opatrně jsme převezli na zadním sedadle a v kufru….
Hergot,to bych si hned dala………
Zase vořechy…. Ale dala bych si, ne že ne ?
Zase roláda – červená nit mého kuchyňského neumětelství. No co, nakrájím obdélníky a budu stavět. Bezé ráda…
Poradila bych – zkusit udělat tuto. Dostala jsem ji od Lakysy v mých začátcích na PŽ a byla to první krásná roláda, co se mi podařila. Že je i chuťově vynikající netřeba dodávat 🙂
Já když nemám náladu se dělat s roládou, tak rovněž nakrájím obdélníky a se stejnou náplní vyrobím řezy. Je to rychlejší, a stejně rychle se to sežere.
Zkus to, jen musíš dávat ještě větší pozor při pečení, než u piškotu, jinak se zlomí. Ale i když to nakrájíš jako řezy, první kousek honem sněz, jinak neochutnáš!
Nádherná a trošku jinačí roláda a dobrá určitě bude, ale jak píše „Devětapadesátka“, ořechy a zase ořechy, snad příští rok bude líp.
Ale no táák….dyť je to jen vosum deka!!
Jasně, je to málo ořechů, stejně na vánoční cukroví se musí koupit i když jsou za nekřesťanský peníz. Tato dobrota se musí zkusit stůj co stůj