(387) Houbová nádivka

1,5 kg měkkých hub
4 vejce
4 housky nebo rohlíky
150 g šunky
2 velké cibule
sůl
pepř
olej
strouhanka
Houby nakrájíme na malé kousky, cibuli zpěníme na oleji a přidáme houby, sůl a pepř. Dusíme asi 20 minut.  Housky nbo rohlíky nalámeme na drobno a namočíme do mléka.
Necháme vychladnout, přidáme vejce, housky nebo rohlíky namočené v trošce mléka a šunku nakrájenou na jemno. Dobře propracujeme, pokud je směs řidší, přidáme hrst strouhanky.
Vytvoříme šišku, potřeme olejem, podlijeme malým množstvím vody a pečeme cca 30 minut. Podáváme s chlebem nebo bramboem a zeleninovou směsí – čalamádou, okurkou ap.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (387) Houbová nádivka

  1. Vera M. napsal:

    Určitě vynikající ☺️. Já jednou moc hub nemaje, jsem tuto nádivku nastavila malou pevnou cuketou, nakrájenou i se slupkou na malé kostičky. Cuketa poslušně nasála chuť hříbků a bylo to také moc dobré.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..