(388) Masová kapsa s houbovou nádivkou

Kuřecí nebo krůtí řízky – větší
nebo silnější plátky vepřového masa
sůl, kmín, olej

ostré špejle na uzavření kapsy

houbová nádivka viz recept 387
Maso nakrojíme tak, aby vytvořilo kapsu, do které nacpeme houbovou nádivku.
Kapsy sešpendlíme ostrými špejlemi nebo jehlami, aby nám nádivka nelezla ven.
Naskládáme do pekáče, na povrchu potřeme olejem, posolíme a posypeme kmínem.
Podlijeme vařící vodou a pečeme cca 40 – 50 minut až je maso měkké.
Podáváme s bramborem, hranolky nebo br.kaší.

Autorka receptu:  Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (388) Masová kapsa s houbovou nádivkou

  1. IvaC napsal:

    No,to bude dobrota.To zkusím,i když nebudu mít houby lesní a další kapsy naplním špenátem,bude to na talíři hezky vypadat.Houbama jde plnit všechno možné,to je výhoda………

    • BOYE napsal:

      A když se zrovna neurodí maso na kapsy, báječně se touhle nádivkou plní štrúdly z listového i jiného těsta. Nebo nacpat do vydlabaného lilku, cukety, papriky…
      Je to nádivka nekonečných možností!
      My se ovšem s holkama dohodly, že teď dáme pár zcela vege dnů a proto mnou cloumá chuť na ta masíčka… Hub jsme dneska nasbíraly spoustu: Baterka ve foťáku došla, karta je plná (a košík prázdný)…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..