Kuřecí nebo krůtí řízky – větší
nebo silnější plátky vepřového masa
sůl, kmín, olej
ostré špejle na uzavření kapsy
houbová nádivka viz recept 387
Maso nakrojíme tak, aby vytvořilo kapsu, do které nacpeme houbovou nádivku.
Kapsy sešpendlíme ostrými špejlemi nebo jehlami, aby nám nádivka nelezla ven.
Naskládáme do pekáče, na povrchu potřeme olejem, posolíme a posypeme kmínem.
Podlijeme vařící vodou a pečeme cca 40 – 50 minut až je maso měkké.
Podáváme s bramborem, hranolky nebo br.kaší.
Autorka receptu: Jana Macůrková
No,to bude dobrota.To zkusím,i když nebudu mít houby lesní a další kapsy naplním špenátem,bude to na talíři hezky vypadat.Houbama jde plnit všechno možné,to je výhoda………
A když se zrovna neurodí maso na kapsy, báječně se touhle nádivkou plní štrúdly z listového i jiného těsta. Nebo nacpat do vydlabaného lilku, cukety, papriky…
Je to nádivka nekonečných možností!
My se ovšem s holkama dohodly, že teď dáme pár zcela vege dnů a proto mnou cloumá chuť na ta masíčka… Hub jsme dneska nasbíraly spoustu: Baterka ve foťáku došla, karta je plná (a košík prázdný)…