Pýchavky jsou jedny z mála hub, které rostou právě teď a loni přes totální nedostatek hub rostly ještě i v listopadu.
pýchavky – kyjovky (s nožičkou)
vejce
hladká mouka
tvrdý sýr
strouhanka
sůl a olej
Z pýchavek odkrojíme nožičky, ty můžeme použít např. do polévky nebo do smaženice.
Hlavičky, které jsou asi 5 – 8 cm v půměru , rozkrojíme naplocho, takže vzniknou dvě kuhovité placky. Na řezu musí být pýchavky sněhově bílé, pevné, nažloutlé nebo nazelenalé jsou již staré a ty vyřadíme.
Osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a na jemno nastrouhaném sýru.
Lehce doobalíme ve strouhance.
Smažíme dorůžova a podáváme s bramborem, chlebem nebo jen tak na mlsnou…
Autorka receptu: Jana Macůrková
No páni to je dneska nášup. Samé dobroty. A takhle na noc. Začíná mě honit mlsná
.
Do prkýnka! Holky mám hlučnou sousedku. O 2 byty podemnou. Strašně ječí když mají sex. Už si někdo stěžoval.
Omlouvám se že jsem mimo téma, ale právě do toho bušej ?tak já jdu dělat štrúdl než to zklidní ?
A to si stěžujete a nebo závidíte 🙂 ?
Nezávidím proč bych měla? ?
Dneska opravdu jedna dobrota vedle druhé. Snad krásné počasí vydrží ještě příští týden, houby porostou a uvidíme ještě hodně dobrých receptů. Přeji všem hodně nasbíraných hub, v zimě se budou hodit.