1 kg daňčí kýty
máslo
olej
pepř
sůl
brambory
Daňčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme, opepříme a necháme asi 2 hodiny uležet.
Restujee v rozpáleném oleji s kouskem másla jen krátce cca 5 – 8 minu, jinak by maso bylo tuhé.
Podáváme s bramborem, hranolky nebo br.kaší.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Jéminkote dančí a kančí ??kam to pujdem střelit?
Ne ale vážně.kančí jsem dělala se svíčkovou omáčkou a málem sež….snědli i hrnec.Dančí jsem měla jen jednou a to už je tak dávno že si nevzpomínám co jsem z něj spáchala.
No, já jednou asistovala u daňčí kýty a guláše. Ale sama jsem ho nedělala nikdy. 🙂
Ale, kurnik, dala bych si…