(402) Daňčí medailonky

1 kg daňčí kýty
máslo
olej
pepř
sůl
brambory
Daňčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme, opepříme a necháme asi 2 hodiny uležet.
Restujee v rozpáleném oleji s kouskem másla jen krátce cca 5 – 8 minu, jinak by maso bylo tuhé.
Podáváme s bramborem, hranolky nebo br.kaší.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (402) Daňčí medailonky

  1. jarybarka napsal:

    Jéminkote dančí a kančí ??kam to pujdem střelit?
    Ne ale vážně.kančí jsem dělala se svíčkovou omáčkou a málem sež….snědli i hrnec.Dančí jsem měla jen jednou a to už je tak dávno že si nevzpomínám co jsem z něj spáchala.

  2. BOYE napsal:

    No, já jednou asistovala u daňčí kýty a guláše. Ale sama jsem ho nedělala nikdy. 🙂
    Ale, kurnik, dala bych si…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..