1 kg kančí kýty
slanina
15 kuliček pepře
15 kuliček jalovce
1 velká cibule
koření Divočina
1 lžíce sádla
3-4 lžíce brusinek
Kýtu (1 kg) odblaníme,prošpikujem slaninou a necháme přes noc v chladu uležet. Když je to z mladého kusu není potřeba.
Dáme do pekáče, přidáme 15 kuliček pepře, 20 kuliček jalovce, nakrájenou jednu velkou cibuli ( na plátky) a posypeme kořením ( používám ,,Divočinu“).
Zalijeme vodou a přidáme 1 pol.lžíci sádla.
Pomalu pečeme cca 2,5 hodiny a přeléváme sosem.
Když je maso křehké přidáme 3 -4 pol.lžíce brusinek a necháme ještě chvíli( cca 20 min) v troubě a aspoň jednou maso obrátíme.
Podávíme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Recept poslal: Petr Zeman
Nojono kančí ???
Jo, jo, kaňourek. Všude jich je spousta a u nás furt nic. Asi budu muset vyvinout úsilí a natvrdo zadat požadavek. Onehdy jednoho srazil u nás vlak, jenomže my ho objevili vedle kolejí až po čuchu (vlastním, ne psím). Tak místo nás ho sklízela veterina a hygienici a jiní úředníci.
Když není veterinářem prohlédnutý,raději pryč od něho.Člověk nikdy neví……..