(414) Čokoládová bábovka

250 ml polohrubé mouky
5 vajec (podle velikosti formy)
5 lžic cukru
3 lžíce oleje
1 prášek do pečiva
0,5 dcl rumu, 2 dcl mléka
100 g Hery nebo másla

2 lžíce výrazné marmelády
1 čokoláda na vaření

Čokoládu na vaření si nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem do pěny, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm Heru nebo máslo.
Postupně smícháme mléko s Herou a ušlehané žloutky, přidáme mouku s čokoládou a práškem do pečiva. Nakonec přidáme rum.

Do vymazané formy nalijeme polovinu hmoty, na ni náhodně naneseme občas malou porci marmelády, zalijeme opět polovinou toho, co nám zbylo a ještě rozmístíme kousky marmelády. Vše zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 – 50 minut, až se nelepí na špejli.

Bábovku pro vás upekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (414) Čokoládová bábovka

  1. IvaC napsal:

    Zrovna chci dělat bábovku, tak to zkusím. Láká mně ta čokoláda a marmeláda, podám zprávu, hezké dospání.

  2. Jiřina napsal:

    Zase něco pro mne, udělám koncem příštího týdne, jdeme na krev. Děkuji

  3. rebelkabella napsal:

    Já dnes dělala tuto: 5 žloutků (od malých slepiček), dcl cukru tmavého, půl Hery (másla), asi 1-2 dcl smetany, 5 dcl pol. mouky, sůl, 1 lžička skořice, rum, 3 nastrouhaná jablka, 2,5 dcl ořechů, rozinky. Vše smíchat, nalít do vymazané, vysypané formy (používám jako Jana) a pomalu péct cca 150-160 stupňů. Zkusit špejlí. Je nádherně vláčná, není suchá a provoní skořicí a jablky celý byt.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..