(419) Marokánky

250 ml smetany
hladká mouka
sušené ovoce
(rozinky, brusinky, kandované ovoce)
ořechy
(nasekané mandle, vlašáky, buráky)
100 g cukru

čokoláda (hořká, mléčná)
Z mléka, cukru a hladké mouky připravíme hodně hustý bešamel, do kterého nab´mícháme ovoce a ořechy. Na pečícím papíře tvoříme pomocí lžíce a vidličky menší placičky silné asi 3 mm. Pečeme v troubě asi 15 – 20 minut do zčervenání.
Necháme trochu zchladnout a z jedné strany polijeme čokoládou.

Recept vyzkoušela: Jana Macůková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (419) Marokánky

  1. Ivana P. napsal:

    Tak tohle cukroví u nás zmizí mezi prvními.Jen marokánky nepoléváme, ale natíráme velkým štětcem :o)

  2. Katyp50 napsal:

    Jo, tohle dělávala kamarádka. Vždy mizely jako první. Já je od ní také měla moc ráda.
    Co jsou „černé trubičky“?

  3. IvaC napsal:

    Dělám podobně,jen přidávám trochu rumu a vanilkový cukr.Jo a místo hladké mouky dávám polohrubou.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    A máme novej termínus technicus: KRÍM! 🙂

  5. Katyp50 napsal:

    Jojo KRÍMEČEK NA BOTIČEK NEBO NA DORTÍČEK!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..