1 kg kance (kýta, plecko nebo kotletky)
slanina
kořenová zelenina
divoké koření
sádlo
šípkový protlak nebo marmeláda
sůl
cukr
citron
Maso prošpikojeme slaninkou, osolíme, posypeme strouhanou zeleninoua kořením, přidáme kousek sádla adáme upéct.
Když je maso měkké, vyndáme je, očitíme od zeleniny (tu vmícháme do výpeku).
Do výpeku přilijeme trochu vařící vody, aby bylo omáčky dostatek, a vše rozmixujeme.
Do rozmixované omáčky přidáme šípkovou marmeládu, trochu citronové šťávy (nemusí být) a dosladíme podle chuti cukrem. Můžeme lehce zahustit světlou jíškou.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo krupicovým svítkem.
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
to jako vážně tolik?