1 šálek bílého jogurtu (já dávám zorbu)
1/2 šálku oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
3 šálky hladké mouky
10 g suché droždí
Droždí smícháme s moukou solí a cukrem. Vmícháme olej a jogurt pokojové teploty. Vypracujeme těsto a necháme v teple 1 hodinu kynout.
Těsto použijeme na pizzu nebo jablečný závin,skořicové šneky …..těsto je univerzální.
Recept i s fotografickou kompozicí poslala: Jarybarka
Ten skořicový věnec je nádherný, má krásnou zlatavou barvu, dobrůtka a těsto super univerzální, moc se mi líbí 🙂
Jenom jak dělám pizzu já: nerada dělám kynuté těsto, proto dělám těsto z 1 jogurt, 2 kelímky od toho jogurtu polohr.mouky, 1/2 prdopeče, 1 vejce,sůl – mírně odpočinout a potom rozválet,atd. Péci při 180C 20-30 min.