(448) Kuře á la kachna

1 porcované kuře
kysané zelí
sůl,  kmín,
pepř,
paprika
pívo
slanina 

Na dno pekáčku dám vrstvu kysaného zelí a osolím – kdo raději sladké tak i osladí.
Na zelí pokládám porce osoleného a okmínovaného kuřete. Posypu  trochu pepřem a paprikou, pokladu slaninou a peču. Podlévám pivem.
Já tentokrát pekla bez slaniny jelikož mám asi v lednici kudlanku, co všechno sežere.

Recept připravila: Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (448) Kuře á la kachna

  1. raduna.ha napsal:

    Dělávám. Líbí se mi na tom to, že je to jídlo z „jednoho hrnce“ a
    kuřátko provoněné zelím a zelí na šťávě. A pivo si potom dopiji.
    ALE dnes jdeme na martinskou husu do místní hospůdky a
    už se móóc těším.

  2. Katyp50 napsal:

    Užijte si všichni martinské hody! Dala bych si husu také.
    No, snad příští rok.
    Jinak tohle jídlo mám moc ráda. Ještě do zelí přidávám nastrouhaná jablka. Slaninu na porce masa nedávám, ale před tím, než pekáček naplním tak vyškvařím kousek slaniny, na ní nechám oprásknout cibuli a promíchám s tím zelím s jablky. A peču tak, že nejdříve dám kousky kuřete kůží dolů na to zelí, chvíli peču, pak je otočím a nechám zezlátnout a peču až je kůžička pěkně křupavá. Je to moc dobré.

  3. Jiřina napsal:

    V poledne jsme měli pečenou kačenku se zelím – taky do každého zelí dávám na kostičky nakrájené jablíčko. A teď další dobrota, vypadá moc,moc dobře. Krásně dozlatova opečené kuřátko 🙂

  4. BOYE napsal:

    My jsme letos jely s holkama mimo veškeré tradice. Obecné i rodinné. Ale pochutnaly jsme si. Do pekáče jsem nakrájela na hrubo vrstvu cibule a jablek, přidala asi deset deka slaniny, na sporáku zpěnila. Pak to zakryla kuřetem na placato, pokmínovala a posypala další slaninou. Přiklopila a pomalu bez podlití pekla pomalu a dlouho. Nakonec odklopila, přihodila kousek másla a pár lžic vody, aby bylo dost sosáku. K tomu šťouchané batáty s tymiánem. Fakt to vyšlo, musíme si to kolektivně pochválit. A v troubě troubí bábovka typu coulo (bude mít perníkovou příchuť). Ta bude k večeři – taky na přání mládeže. Sněžit nebude, Martin přijel na hnědým koni, tak jakápak tradice 🙂
    Lidi, je to sice takový polosvátek národní, ale užijte si ho, jako by byl celej!

  5. Katyp50 napsal:

    Tak to kuřátko muselo být excelentní. Já teda k batátům nenašla vztah. Asi jsem je jedla nějak podivně upravené nebo co, ale nezaujaly mě.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..