(449) Kachna na pomerančích

1 malá kachna (já použila pouze chlazená kachní prsa)
3 pomeranče
sůl,kmín
mletý pepř
tymián
olej

Osušenou kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a z obou stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánema kmínem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě.
Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů smíchanou s troškou solamylu n azahuštění.  Zbylý pomeranč důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě.

Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme. Jako přílohu dáváme brambory, knedlík, rýži…

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (449) Kachna na pomerančích

  1. Katyp50 napsal:

    Jojo, dělala jsem jednou a bylo to moc dobré. Vyzkoušela jsem tehdy podlít trochu suchého bílého vína a bylo to ještě lahodnější.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..