(450) Cheesecake bez pečení

1/2 balíčku sušenek Tea biscuits(Albert)
5 sušenek Lotus Biscoff – karamel pro chuť
100 g rozpuštěné máslo
Krém:
500 g tučného tvarohu ve vaničce
Cukr moučka podle chuti
120 g mascarpone
3 vrchovaté lžíce jogurtu Zorba.
Sušenky rozmixovat a přidat 100 g rozpuštěného másla. Vzniklou hmotu natlačit do menší dortové formy a nechat ztuhnout v lednici.
Kré ochutíme vanilkou, citronem nebo co máte rádi. To vše jsem míchala v robotu a přisypala vanilkový pudink Olé (třepací). Docela zhoustne, proto je lepší míchat v robotu. Krém naneseme na sušenkový korpus a dáme do lednice. Na krém jsem naskládala jahody z mrazáku a zalila želatinou podle návodu.

Recept vyzkoušela: Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (450) Cheesecake bez pečení

  1. Katyp50 napsal:

    Jejda to vypadá skvěle. Hlavně to není moc pracné.

  2. BOYE napsal:

    Nekonečné variace na téma tvaroh! Můžu ho jakkoli a kdykoli. Sice začínám mít osypky ze slova cheesecake, ale ty výtvory, které se za ním skrývají, jsou tuuuze dooobré. Bylo mi asi 10, když se k nám dostal první z německých zdrojů a jmenoval se Quarksahne… Musim ho pro vás vyšťourat. Je trošičku délerobný, ale vynikající. A pamatujete, že tehdy jsme nemíchali sušenkovou strouhanku s máslem, ale všechno stálo na piškotech? Většinou kulatých, slavnostnější verze na cukrářských? Je mi to stále bližší, než sušenkové máslo. Nebo rovnou peču piškotový podvozek.

    • jarybarka napsal:

      Jo já se taky docela bránila sušenkovému korpusu ale chtěla jsem vyzkoušet nepečený dort a dokonce jsem, inspirovaná jinými ,vytvořila svojí verzi.
      Tudíž mám vyzkoušené a vím že tuhle verzi dokážeme spáchat třeba pod stanem.
      A když jsem se zmínila kdysi jsem mívala pánev se zvednutým díratým dnem,říkala jsem jí pečenka.Upekla jsem v ní pod stanem na ohni bublaninu neb jsme měli třešeň u stanu.Lidičky ta vůně se táhla že se k nám hlásili na kafe i rybáři z druhé strany přehrady.
      Pečenka už dosloužila ani nevím jestli se dá ještě sehnat.

    • Devětapadesátka napsal:

      Kulatý piškoty ani náhodou, co už se nedĕlají u nás, je to hnus. Šušenky neradi, radĕji peču vlastní. V robotu je to hup cuk a vím, co tam je. Na název cheescake mám taky alergii, pročby to prostĕ nemohl být tvaroháč? Ale nic to nemĕní na tom, že tenhle kolač muší bejt mooooc dobrej 🙂

  3. Katyp50 napsal:

    Jojo Quarksahne pamatuju, to bylo výborné.
    My jsme dělávaly s maminkou velmi rychlý dezert z cukrářských piškotů, těch dlouhých. Tehdy neexistovaly žádné podobné recepty. Ale maminka je poskládala do takové dlouhé misky – ještě jí mám, pak pokapala domácí šťávou, kterou jsme vyráběly na chalupě a navrch dala vrstvu jogurtu s tvarohem a trochou vanilkového cukru a pak kompotované ovoce. Bylo to takové „mokré“, ale moc dobré. Nahoru, když bylo na šlehačku, tak vrstvičku. Takové dnes podivné tiramisu, ale z domácích zdrojů a já to měla moc ráda.

    • BOYE napsal:

      Po pravdě, k tiramisu mám vztah – v porovnání se všemi podobnými recepty – nejvlažnější. Připadá mi zbytečně přeplácané. Zato dlouhé piškoty s jogurtem vynalezly asi všechny matky nezávisle 🙂 A já dodnes dělám to, že si jich pár nacpu do kelímku s bílým jogurtem, chvilku se týrám pohledem a pak se přežeru…

  4. a.rena napsal:

    Proč jsem si vzpomněla na „Pohodáře“ na PŽ? Ale jinak souhlas, jsou to dobrotky, i když já taky radši piškotový podvozek. Asi stará škola.

  5. Ivana P. napsal:

    No já nikdy sušenkový korpus nepoužívám, protože ve většině sušenek jsou ořechy (vadí mi i ty ve stopách). Většinou pod cheesecake peču korpus z lineckého těsta.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..