(468) Boží milosti

1/2 kg hladké mouky
50 g máslo
50 g cukr
1/2 prášku do pečiva
2 žloutky
200 g zakysaná smetana
2 lžíce bílého vína

olej na smažení
moučkový a vanilkový cukr na posypání

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v ledničce.
Poté vyválíme plát silný maximálně 2 mm, rádýlkem rozkrájíme na malé kousky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Kousky silně nabobtbají a jsou uvnitř duté. Sypeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem.
Výborné jsou ještě teplé.

Recept vyzkoušela:  Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (468) Boží milosti

  1. henriet13 napsal:

    Jak důležitou roli mají 2 lžíce vína? Žádný doma nemám a i kdyby jo, tak ho kvůli té kapce otvírat nebudu…

  2. Jiřina napsal:

    U nás se dává do božích milostí také jen rum.

  3. Katyp50 napsal:

    Jejda to jsem milovala jako dítě. Péct jsem se to nikdy neodvážila. Tak snad jednou.
    Mám už totiž vymalovaný skoro celý byt, zbývá přemalovat jen jeden pokoj, co ho měl původní majitel brutálně fialovo-oranžový, takže je potřeba více vrstev.
    Už se to začíná rýsovat. Je tam běloučko, čisťoučko, kuchyňka už dává najevo, že by potřebovala pěkně znovu „zajet“. Čistili jsme tukem zaflákanou digestoř, je tam problém s osvětlením, to se snad také odstraní. No, tak pak budu péct a vařit. A určitě recepty využiju a budu dávat zprávy, snad i na fotky dojde, když se to konečně naučím…..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..