Kuřecí prsa na kostičky
Mrkev 1-2 ks na kolečka
Cibule a česnek nadrobno
1 Pl lžíce hladké mouky
Zelené fazolky(nebo mražený hrášek)množství podle chuti.
3 větší hlíva ústřičná na proužky
Smetana ke šlehání
Sůl
větvička rozmarýnu
bobkový list…
Kuřecí prsa osolíme, opečeme na vysoké pánvi na oleji a přendame na talíř. Na pánev dáme mrkev s cibulí, česnekem a hlívou a orestujeme.Pak zaprášíme 1 PL hladké mouky a zalijeme kuřecím vývarem vrátíme prsíčka přidáme bylinky a šlehačku a necháme povařit na mírném ohni.Pak přidáme zelené fazolky.
Knedlíčky :
300 hladké mouky
1 čajová lžička sody
Sůl
pepř
asi 1,5 dl mléko (já dala podle oka )
Těsto by mělo být husté aby se z něj daly vytvarovat knedlíčky nejlépe mokrýma rukama.
Knedlíčky šoupneme do omáčky a vaříme asi 15 min.
Ochutnáme a případně dosolíme.
Recept poslala: Jarybarka
Ty knedlíčky vypadají moc zajímavě. I to propojení s masíkem a zeleninkou. To taky jednou vyzkouším. Já teda kuřecí moc nejím, ale z krůtího by to určitě také šlo.
Kuřecí maso, zelenina, to je vždycky dobré jídlo. Zajímavé jsou ty knedlíčky, že se vaří dohromady s masem a zeleninou v jednom hrnci. Perfektní nápad, tak toto by mě nenapadlo. Výborné, určitě vyzkouším. 🙂