(479) Středověk potřetí…..

Ptáky s hruškami aneb s jablky

Uvař je namísto a udělej na ně jíchu tlučenou neb třenou v pánvici s játříčkami neb hlavičkami těch ptákuov. I rozpust hovězí polévku nevelmi slanou, proceďě
daj do ní ptáky a okořeň. A hrušky uvař v čistém hrnku a daj mezi ptáky a přimasť sádlem. Pakli chceš, s jablky svrchu nařež drobně, usmaž a daj na ptáky. Pak dáš na mísu…

Aneb: Jarda Bažant potřetí

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (479) Středověk potřetí…..

  1. adela.adale napsal:

    Středověk neskončil středověk trvá 🙂
    (Lucie – Černí andělé)- nemůžu si pomoct, ale ten text mi hned naskočil 🙂

  2. raduna.ha napsal:

    😮 😮 No nazdar! A teď jsem zvedavá jak se s tímto
    BOYka popere. /povaří./ 🙂

  3. jarybarka napsal:

    Já myslím že to může být docela dobré.Jen asi trochu víc sladké po tom ovoci.Ale kachna s jablky se taky v dnešní době dělá a játříčka ve výpeku dodají šmrnc.
    Boye tohle zmákne levou zadní .

  4. BOYE napsal:

    No, musim říct, že se tím začínám notně zabývat. Už vyhledávám jíchy a pídim se po těch záležitostech, které v recepisech chybí, aby to fungovalo. Ono to není tak kách z čistýho. Sjížděla jsem jeden čas Hestona Blumenthala a ten pořádal mimo jiné středověké hostiny. To, co pak udělal za pomoci špičkově vybavené laboratoře, kterou drze nazýval kuchyní, s neomezeným rozpočtem a tlupou helfrů, to je jiná. Ale jeho výzkumy před tím byly velmi poučné. A tak když to sem Jana s panem Bažantem dala, neměla jsem na vybranou. Hop nebo trop je v tom, že mám jen jeden pokus. Když se do toho dám, je třeba mít v zásobě chleba a sádlo, aby k tomu jídlu – v případě katastrofy – něco bylo. Jen teď musim do pořádné masny a vybírat a vychytávat, aby nebyly furt jen ty kuří hnátky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..