2 plátky uzeného lososa
50 g máslo
1 lžíce majolky
Vše rozmixovat nahladko namazat na chleby nebo chlebíčky a Dobrou chuť.
Místo lososa lze použít tresku á la losos. Pozor: pomazánka je trochu slanější.
Rychlou večeři připravila Jana Macůrková
2 plátky uzeného lososa
50 g máslo
1 lžíce majolky
Vše rozmixovat nahladko namazat na chleby nebo chlebíčky a Dobrou chuť.
Místo lososa lze použít tresku á la losos. Pozor: pomazánka je trochu slanější.
Rychlou večeři připravila Jana Macůrková
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
No přiznám se, že uzeného lososa si nejradĕji vychutnám tak jak je. Připadá mi škoda mickovat ho, je pomĕrnĕ drahý. Nejradĕji na plátku veky potřené máslem, s řezem citronu a snítkou kopru – ale ten nemusí být.
Přesně jak říkáš, jako chlebíček či jednohubka je nejlepší. Ten kopr také nemusím a navíc ta pomazánka mi připadá moc řídká, takže by to možná z chlebíčků asi teklo.
Já ji dělám taky víc z tresky, jak jsem tam psala.
Tentokrát byla ze začátku řidší, ale v ledničce na misce ztuhla a potom už byla v pohodě.
Ale fotila jsem ji ještě řídkou.
Lososovou pomazánku dělám z uzených bříšek. Lepší byla v dobách, kdy Globus nabízel ještě hřbety – bylo víc libového a růžového… Plátků by mi taky bylo líto. Zato umazánka z červené tresky, ta u nás frčí. 🙂
Když si dávám uzeného lososa, tak s bílou rozpečenou bagetkou, máslo. Na talíř si připravím ty plátky, hojně pokapu citronem a nechám chvilku odležet. A k tomu dobré bílé vínko. Mňam.
Pomazánku bych si z něj nedělala, připadá mi to líto zničit to dobré masíčko.