(505) Linecké s citronovou polevou

Linecké těsto
cukr moučka
máslo
citron
mandle
rozpustná káva s příchutí karamelu
Linecké těsto opět rozválíme na tenko (cca 2 mm), vykrajujeme jednoduché tvary a pečeme do růžova.
Náplň dovnitř:  2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka a malá lžičky rozpustné kávy s příchutí karamelu, kterou jsme rozpustili v několika kapkách vařící vody. Vše dobře promíchat až do pěny.
Upečené kousky slepujeme máslovou náplní. Navrch je potřeme citronovou polevou (citronová šťáva + cukr moučka) a ozdobíme mandlí, nebo půlkou vlašského ořechu.

Pro mně tento nový recept je nebezpečně chutný a nevím, zda vydrží až do vánoc.

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (505) Linecké s citronovou polevou

  1. Jiřina napsal:

    Věřím, že je to chutné, chuť karamelové kávy mám ráda a sladkost karamelu srazí citronová poleva, udělám. 🙂

  2. Vera M. napsal:

    Vynikající , akorát co by ještě jiného šlo místo mandle nebo ořechu ? Budu mít s ořechy všechno ….

  3. Jiřina napsal:

    Želé, to je dobrý nápad, dávám také to barevné zdobení, ale ne ty tvrdé kuličky, na měkkém cukroví mi trošku vadí. Pěkné je na tmavou polevu čokoládovou ještě nezaschlou kápnout trošku třeba bílé čokolády a pak párátkem udělat kytičku. Hoblinka z citronové, nebo pomerančové kůry, taky pěkné. 🙂

  4. BOYE napsal:

    Tak jsem si tu před nedávnem tahala triko, jak do Mikuláše mám napečeno. Tak samozřejmě letos to tak není. Máme nějaké jiné programování, které poněkud jde mimo mě. Tož máme rohlíčky a linecké (normálně bývá už i slepené, letos až někdy…). Pracky zatim ne, nemůžeme po letních přesunech najít bednu s formičkama. Zato už jsme našli ozdoby.
    Pokud jde o zdobení slepovánek, mám nejradši oříšky, mandle a různý hrůzinky a sušený, nebo kandovaný cokoli. Jednou jsem chtěla proslazovat sedmikrásky – že bude sedmikrásný cukroví (a kvetou furt). No, nevim, kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale vypadalo to, jako když na každou sušenčičku udělal ptáček bobek. Tak jen abyste věděli, že tudy cesta nevede.
    Jak se situace vyvíjí, zadělám na větší množství nějakých universálních sušenek a budeme je tunit tu kakaem, tu mandlema, tu kde čím, jak kdo bude mít chvíli a chuť.
    V týdnu půjdu nakoupit sýry a klobásky na slanoví. A rum do úlků. Bez nich by to polovina rodiny nerozdejchala.
    No, jak se to vyvíjí, doufám, že aspoň na pečení vánočky a obalování kapra mi zbyde ten čas, na který jsem zvyklá…
    Přeju vám všem, aby vaše předvánočnění probíhalo v klidu a překvápka byly až pod stromečkem 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..