linecké těsto po dvacáté páté
100 g másla
100 g cukru moučka
1 lžíce kávy s karamelovou příchutí
lískové oříšky
Linecké těsto naplníme do malých košíčků (čím menší, tím lepší) tak, aby uprostřed vznikla jamka.
Upečené necháme vychladnout a plníme krémem – máslo, cukr a kávu ušleháme do pěny a pomocí zdobičky dáváme špičku krému tak, aby na vrchol bylo možné dát lískový oříšek.
Ten krém je hodně tuhý a krásně drží tvar. Pokud by se vám zdál řídký, přidejte trochu cukru a nechte krém chvíli v ledničce.
Recept pro vás upekla: Jana Macůrková
A když se dá pod krém kapička pikantní marmelády, má to zajímavý chuťový kontrast.
Krásné košíčky a lineckého není nikdy dost. Když se udělá víc lineckého těsta, použije se na vykrajování různých tvarů, nebo košíčky různě plněné, hned je plno cukroví. A tím, že jsou různé náplně a zdobení vypadá to, že máme spoustu druhů.