(534) Medvědí tlapky škvarkové

200 g hladká mouka
100 g cukr moučka
2 žloutky
100 g sádlo
200 g škrobová moučka
100 g jemně mleté škvarky
2 lžíce kvalitního kakaa
vanilkový cukr na obalování

Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Těsto v chladu trochu ztuhne.
Druhý den plníme do formiček a pečeme dorůžova.

Po vychladnutí vyklopíme a obalujeme v cukru smíchaném, s vanilkovým cukrem.

Recept po tetě pro ty, kteří nesmějí ořechy posílá: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (534) Medvědí tlapky škvarkové

  1. Katyp50 napsal:

    Tak tento recept jsem nikdy nikde neviděla, nevím jak to funguje dohromady – škvarky a sladký cukr s vanilkou???? Ráda bych ale ochutnala. Péct to kvůli tomu nebudu ani není kde, ale jen tak do hubky jednu tlapku….

  2. kvetula.v napsal:

    Jednu tlapku do hubky, pak do každé ručky….. Holky bacha aby se z Katy nevyklubala Jezinka 😀

  3. Katyp50 napsal:

    Jednu tlapku do hubky, pak jeden rohlíček, pak jeden ořech, nějakou tu kuličku, nějaký ten išelský dortíček……. prostě po jednom kousíčku jen tak si ochutnat – a mám na rok vystaráno! Jen by mi to k té hubce někdo musel dopravit.

  4. Jiřina napsal:

    Tyto tlapičky jdou jistě krásně vyklopit, tuku je tam dost a barva úžasná. Nikdy jsem je nejedla, ale za zkoušku určitě stojí. Jediný problém je, že nemám mlýnek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..