(542) Bramborový salát líné kuchařky

Vzhledem k tomu, že jsem více než vytížená
občas si také pomáhám nejrůznějšími vychytávkami:

40 dg pochoutkového nebo pařížského salátu
60 dg oloupaných uvařených a nakrájených brambor.
Nemaje moc času a majíc šílenou chuť na bramborový salát s kuřecím řízkem, improvizovala jsem nastavením pochoutkového salátu vařenými bramborami.
Bylo to rychlé a dobré.

Vaření dneska trochu ošidila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (542) Bramborový salát líné kuchařky

  1. blahovka.h napsal:

    Mě by v něm vadil ten salám. Když chci dělat fofrsalát, tak brambory, cibuli s okurkou rozmickuju, lák z okurek, sůl pepř a majonézu. Někdy dělám i z oškrábaných a uvařených brambor. Nebo když zbydou. Nejlepší je ne úplně studený.

  2. Devětapadesátka napsal:

    Salám do salátu mi nevadí, ale musí byt kvalitní (dobrý je retro gothaj nebo retro šunkový z Lidlu). V kupovaném salátů je ovšem ten největší humus – výrobní salám. Brr.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Když chci rychlej, dělám jako Hanka. Do poctivého domácího salám kvalitní šunkový, vejce ne ale nastrouhané jablko.

  4. jarybarka napsal:

    Já tam musím mít celer krom jiného ale hlavně domácí majonézu a nebo jen „divokej“bez majonézy.

  5. BOYE napsal:

    My děláme bramborový jen na Vánoce. Ani nevim proč (vlastně jsou výjimky: tu a tam svatba, pohřeb, křtiny…). A to nedávám ani salám, ani vejce. Cibule, hrášek, mrkev, celer, okurky, jablko, majonéza – tak mi to k rybám vyhovuje. Jo a ty brambory jsem zapomněla.
    Nicméně míchání pochoutkáče , případně vlašáku s bramborama bývala oblíbená vychytávka na horách. Pražáci koupili salát, já – venkovský buran – vlekla tři kila vařených brambor. Po delším bloudění jsme vždycky tu chalupu v nočních horách našli, kluci roztápěli, holky připravovaly spaní a Bojka loupala brambory, krájela a míchala a ze všech báglů dolovala řízky, karbanátky a sekané. Pak se zasedlo, všechno se to sežralo a do konce jarních prázdnin (či jiného volna) už se jedl místo polívky grog a pevný chod byl chleba. První dva dny ještě s paštikou, pak suchej. Na příděl. protože jednou došel už ve středu a všichni chtěli sežrat nejmladšího (chudinka Bojka, naposledy se podívej na ty panoramata…), tak jsem radši vzala lyže a sjela do Vrchlabí pro pár bochníků. No a když si na to vzpomenu, dostanu chuť na nastavovanej salát.

  6. Vera M. napsal:

    Mě naučil manžel (po vzoru své maminky, kterou jsem bohužel nepoznala), že se nejprve v míse smíchá cibule s okurkami a nechá chvíli stát. Cibulka se okyselí a až změkne, je to jen malinké kouzlo. Ale jinak děláte zase chutě!!!

    • IvaC napsal:

      Tohle je dobrý nápad,cibulku dám na chvíli do horké vody,když vyndám kořenovou uvařenou zeleninu,přidám jarní cibulku,řapíkatý nadrobno krájený celer,pěkně křupne,hrášek,šunkový salám,jablko nadrobno,worcestr omáčku z Lidla.tu mám moc ráda , napůl majonézu se zakysanou smetanou a uvařená vejce.Uf,snad je to všechno.

  7. Vera M. napsal:

    A ještě taková poznámečka: můžete mi někdo vysvětlit BÍLOU barvu hodpodských bramborových salátu? Tadyhle Jana udělala rychlovku a přesto nad ní slintame a v hospodě vám dají cosi BÍLÉHO … nechápu, vždyť i brambory jsou žluté, oni to nejprve vymáchají v Savu nebo co s tím provádějí?

  8. Vera M. napsal:

    Jani, asi mate školní jidelnu . My když chceme někde obedvat, musíme jít na “obid”. Je to nehorázne drahé a také vůbec ne chutné. Polévky plné mouky ( takže bez chuti) a druhá jídla tak zvláštně ochucena, ze Přemyslis, zdalipak paní kuchaři tak vaří i doma ??Mame na vyber 4 zařízení a je to všude zhruba stejne … Bereme to jako přestávku a společenskou událost , ale zaludky už máme zkažené . Helicid je můj věrný kamarád. Kdysi jsme si i varili , ale nyní , když je té práce víc , stíhame tak v 11 někam skočit, málo toho sníst ( není to dobre) a pak hladovet do večera, než si uděláš něco NORMÁLNÍHO

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..