(543) Arašídové sušenky

350 g hladká mouka,
140 g povolené máslo,
160 g vyloupaných a pomletých/rozmixovaných arašídů,
110 g cukr moučka,
1 vejce

Ze všech surovin vypracovat hladké těsto, nacpat do pistole na sušenky, vymačkat na plech. Péct na horkovzduchu na 160 °C do zrůžovění okrajů (cca 15 min). Možno obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Sušenky vyráběla: Henriet13

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (543) Arašídové sušenky

  1. Devětapadesátka napsal:

    Jednoduché a efektní. Uměla bych si je představit i zespodu potřené čokoládou. Ale pistole nemaje, zůstane u představ. Dnes se chystám na štafetky – ne, nebudu je běhat, ale péct. Kdo je pamatujete z dob minulých, víte, o čem je řeč. Využiju bílky, kterých je hafo. Ořechy dodala Boye a tak si ještě trochu zařádím. Ještě zítra kuličky a la rafaelo z tvarohu, neb mi na víkend budou „propůjčena“ dvě malá torpéda, tak je aspoň na chvíli zabavím. A to bude fšechno. Pak už jen v sobotu vánočka a tím bude vánočnímu pečení učiněno zadost.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..