Vánoční stromeček, který se všude vejde a který se navíc rychle zmenšuje, poslala Jarybarka. A píše k němu:
V originále je dělaný z polotovaru: z koupeného listového již vyváleného těsta a s nuttelou.
Tento je z těsta na štrúdl od „59“ a je s povidly, protože se s nuttelou nekamarádím.
Takže již zmíněné těsto rozdělíme na 4 stejné části. Vyválet na 2mm placku obdélníkového tvaru a přenést na pečící papír. Já obrysy stromku dělala od oka ale můžete si udělat šablonu na velikost plechu. Potřít povidly. Přiklopíme už hotovou (vyválenenou a vyříznutou) druhou částí pak nařežeme okraje a ty 2x pŕetočime. Důkladně i konce větviček potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova.
Na vršek si dá každý podle sebe hvězdičku. ..Kdo má rád oříšky může jimi posypat povidla v kmeni stromků a povrch třeba sezamový seminkem jako snížek.
Jarybarce děkuje: Bramboračka
P.S.z těsta na štrůdl od 59 uděláte stromky 2.
To je nádhera ?. Po vánocích určitě udělám, díky za inspiraci!! ?
Páni, ten je nádherný ????? Až budu chtít zahvězdit ??? udělám!
Diky ale není to můj nápad.Jen to těsto a náplň jsem změnila a právě to štrúdlové od 59 je skvělé a perfektně drží tvar narozdíl od listového.
Mně se právě líbí ta povidlová náplň s ořechy – tvůj nápad ?. Vždyť o tom to je, zkoušet nové věci a vylepšovat je, no ne? Já „kradnu“ a modifikuji recepty z bramboračky taky ??. Tak vznikly i arašídové sušenky nedávno, mno ?
Také se mi to moc líbí, udělám to vnučkám a vnukovi, až přijdou 26.12. na odpolední ježíškovské předávání dárků. A nám, myslím tím mně a manželovi to naplním naslano sýrem a šunkou, nebo prostě jako pizzu – rajčatové sugo ochucené tymiánem a oregánem a najemno strouhaným sýrem.
Tak toto jooo! Na silvestra. 🙂
Palec nahoru!
Nádhera,vypadá to pracně,ale je to krásné,pro návštěvy,jak dělané.Klobouk dolů….