(555) Londýnské řezy od Devětapadesátky

Těsto:

25 dkg hladké mouky
14 dkg másla
5 dkg moučkového cukru
4 žloutky
Citronová kůra
1/2 prdopeče
4 bílky
20 dkg krupicového cukru
20 dkg mletých ořechů.
Těsto rozprostřete na plech – jde to blbě, vypadá to, že je ho málo, ale stačí na běžný plech. Je ho tenká vrstva. Pomažte ho rybízovým džemem. Navrch dejte sníh ze 4 bílků ušlehaný s 20 dkg krupicového cukru a 20 dkg mletých ořechů.
Upečte do růžova a nechte do druhého dne. Pak krájejte. Krusta trochu popraská. Já krájím na čtverečky cca 3×3 cm.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..