Štika
citrony, máslo, sůl, kmín
Chytime štiku asi tak 65 cm.
Pořádně očistíme, vykucháme a opláchneme.
Celou osolíme a urovnáme na pekáč. Do břicha dáme hrst citronových plátků.
Hřbet na několika místech prořizneme a do řezu vmáčkneme citronový plátek a kousek rozmarýnu. Okmínujeme a polijeme rozpuštěným máslem a upečeme. Použila jsem 3 citrony,
Recept poslala: Jarybarka
Ježíšmarjá , proč tu lezu. Já měla na večeři uzené na chlebu s hořčicí a okurkou. Ještě teda ostatním jsem upekla sekanou, ale dost to flákam. Kdybych jim dala štiku, tak to by byla jiná …
Já chci štiku!! A hned!! Tohle je recept podle mýho gusta mňam ?
Bylo by krásný, kdyby místo každý štěkny byla štikna…
To by si ale potom Čechy prohodily velikost s Tálinským rybníkem. Štěken je tu nadbytek :-).
To by mohla být lovná sezona celý rok :-). A taky by se místo okounění vyskytovali okouni, místo tlusťochů tolstolobici, líný by nahradili líni a jakákoli suma za sumce… Ušetřili bychom za cesty k moři…
A koukali bychom na spoustu věcí jako vranky, hroužili bychom se do vaření jakou hrouzci, jezdili bychom jako ježdíci…. no vidíš a to jsme pouze u ryb.