Nejjednodušší úprava krůtího masa.
1 krůtí stehno velké
1 lžíce sádla
sůl
kmín
Krůtí stehno vykostíme, osolíme, potřeme sádlem a okmínujeme.
Položíme kůží nahoru, podlijeme horkou vodou a pečeme, až je maso měkké a červeňoučké.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.
Autorka receptu: Jana Macůrková
My tam ještě česnek a moc česneku ??. To je dooobréé jídélko, lepší než vepřo.
Pokud chci dělat krůtu na česneku, tak dávám česnek, ale tohle krůta na česneku není.
U Babiša v Krásnu prodávají takové vykostěné nebo s kostí stehna a to jsme teda kupovali s dědou.
Na vykosťování jsem machr. Máte štěstí, že jdu zrovna kolem…
Chci-li dostat maso do nekoukatelného a v podstatě předžvejknutého stavu, tak stačí rozhodnutí vykostit 🙂 Tedy, sledě umím skvěle, ostatní ryby taky filetuju celkem hezky, ale jak dojde na suchozemce, je zle. Buď mi to zabere půl dne, nebo to nestojí za nic. Tož peču s kostma a vykosťávám až hotové – to už jde servírovat i návštěvám.
Krutý hnáty i krutí brka pečeme rádi. Nejčastěji na hrsti špíčku, kousku másla a cibuli – to pak s brkaší, nebo brknedlem a špenátem. Na stejným základu je někdy i dusim, jen cibulku na slanině trochu osmahnu.
Přesně tak to dělám také a stehno krůtí tak máme i nejraději – pečene na kmínu a česneku se špenátem a brcokoli k tomu, mňam 🙂