250 ml šlehačky
500 g polohrubé mouky
250 g máslo..(Hera)…….
Když Hera, tak na hodinu do lednice, s máslem se může pracovat hned.
Vyválet, nakrájet nebo vykrajovat, posypat, upéct….na obrázku…to není připálené, jen posypané mletou paprikou..
….. Je vynikající, je báječné, jednoduché, nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela….a je od paní Haderach!!!
Recept poslala i s komentářem : Lakysa22
Tak tento recept určitě vyzkouším. 🙂
Já mám podobný recept – místo šlehačky zakysaná smetana. Do ní přimíchat trochu soli, hladká mouka, Hera mebo máslo.
Šlehačka letos nic moc, zkusím tu kysanou.
Táááákhle jednoduchý? Tak do toho teda půjdu před Silvestrem. To vypadá velmi nadějně i s přihlédnutím k našim zásobám.
Děsně jednoduchý – a je to variabilní těsto. Pracuje se s ním snadno, je to jak modelína – a už jsem z něj dělala i závin.