1-2 balení listového těsta
plátky šunky nebo anglické slaniny
grilovací koření
párátka
lžička oleje
vejce na potření
Listové těsto vyválíme na obdélník cca 12 x 20 cm.
Lehce potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a poklademe tenkými plátky šunky.
Srolujeme do pevného válečku, který ostrým nožem nakrájíme na plátky 1 cm silné.
Každý plátek napíchneme na párátko, srovnáme na plech na pečící papír, potřeme vajíčkem a pečeme do růžova.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Jojo „šnečci“ jsou vynikající občerstvení a lze je kombinovat všelijak. Dělávala jsem je se slaninou, se sýrem klasickým, s Nivou, s klobáskou nebo párkem, ale také potřené česnekovou „majdou“, složenou z rozmixovaného salámu s hojně česneku. A občas jsem dovnitř přidala i něco navrch, např. doprostřed sýrových kaparový kvítek, do Nivové ořech nebo olivu.
Perfektní, na Silvestra jako dělané 🙂
Já jsem je také zkoušela dneska, měla jsem v mrazáku dvě listová těsta celozrnná (koupená omylem) a tak se alespoň jedno upotřebilo. Jinak je nepoživatelné.
Taky dělám, bez zubošťuchů, pizzoidné s kečupem, šunkou a sýrem atd
Pro Haderach se šunkou a ananasem…:-)
Hele, to jsem zkoušela, ale ten ananas v tom moc nedrží!
Jano, nepoživatelné je nasladko, nebo je tak nezadařené, že lze přebít jen dávkou pikantního koření? A máš pocit, že kdyby se dělalo doma, že by bylo taky ee? Mám v úmyslu ho zkusit, ale škoda-li materiálu, nepůjdu do toho…
Je to chlebová příchuť a ta mi k listovému těstu nesedí. A ještě má semínka slunečnice a blbě se s ním pracuje.
Tak to je na hadr na hlavu
Šiš holky, vy snad vůbec nespite. ..?
Tak tohle je jedno z mála jídel, která nepozřu. V jakémkoliv provedení. Jak listové těsto miluju, tak tyhle plněné šneky ne. Sorry ?
Prooooooč? Plněné nivou jsou dobré.
Nevím proč tohle nemusím. když už, vezmu dvě placky těsta, na jednu dám strouhaný Čedar, připlácnu druhou, trochu zmáčknu válečkem, pomažu vajíčkem, sypnu sezamem nebo drceným rozmarýnem, chilli vločkami…, rozkrájím a peču.
Jáký je rozdíl mezi šunkou v listovém těstě tvarovaném do klubíčka a tvarované naplacato?
Dávám jen čedar žádnou šunku nebo slaninu. Zkrátka nám to tak chutná.
A já to taky ozkouším, nebude s tím takové crcání jako s balením šnečků a i chuťově by to mohlo ladit se vším k čemu se to přiloží.
Tady bych ráda odporovala – celý ten plech mi netrval déle než 10 minut. A jestli něco přímo nesnáším, je to slovo crcat se s něčím.
Holky, nepamatujete si u kterého receptu v diskuzi byla pomazánka z červené řepy.? Vím, že to byla lucina s červenou řepou….
Chi. Neposmívám se, ale právě jsem ruce z řepy vytáhla 🙂 Nějaká se marinuje a zbytek bude polovina s křenem a polovina s česnekem na Silvestra, tak se teď peče… Jinak si tady žádnou nevybavuju. Do řepy s česnekem dávám vrchovatou lžíci tvarohu a majonézu. Ten tvaroh našlehám s troškou soli a řepou. Česnek vmíchám s maj. nakonec. Možná něco podobného?
Řepa a česnek k tomu? Brekeke 🙁
Taky se kroutím, řepa a křen, to ano, ale s česnekem, nevím….
No já jednou krom křenu přistrouhla i kousek zázvoru a jaká to byla dobrota. Takže myslím, že i ten česnek nemusí být špatný.
Koukám, že jsem se ti trefila do vkusu 🙂
Když jsem to prvně uviděla a vzápětí mi byla nandáno, nejvíc mi vadila vůně česneku v kombinaci se sladce růžovou barvou. Po ochutnání už mi nevadilo vůůůbec nic. Mám to v kategorii „ukrajinské lahůdky za pár šupů“. Má to ještě druhou verzi: Místo majonézy a tvarohu kysaná smetana 😉
Dobrá, až tě někdy budu hostit, vynechám česnek i řepu, no.
A nebylo to na PŽ? myslím, že jednou jsem tam nějakou pomazánku z červené řepy četla. Já osobně si to různě zmatlávám jak mi napadne. Většinou ale dělám spíš saláty a nebo různé příchutě při pečení pokrájené řepy v alobalu.
Teď jsem pár desítek vteřin koukala do gůgla po zadání pomazánky z červené řepy. Je jich tam spousta, včetně lučinových. A v drtivé většině JE ČESNEK. Tak zas takový exot nejsem. Nebo má zlatá a inspirativní Olinka nakazila střední Evropu 🙂
Pro mě je už úprava červené řepy jako pomazánky děsivá, já tohle nedělám, růžová pomazánka v kombinaci s Lučinou. To raději namažu ty chlebíčky jen tou Lučinou.