Krůtí maso (v orig. je kuřecí nebo vepřové)
bramborový škrob
vejce
sojová omáčka
olej
mrkev, cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rajčatového protlaku
červený vinný ocet
červená a žlutá paprika
kolečko ananasu (kousky ananasu)
sůl, pepř, petrželka
Maso nakrájejte na větší kusy a naložte do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky.
Do hluboké pánve nalijte větší množství oleje a nechte rozehřát. Mezitím nakrájejte zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujte česnek, mrkev a cibuli. Přidejte asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájejte také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhoďte do rendlíku k zelenině, dochuťte kapkou sójové omáčky a nechte povařit.
Kousky masa osmažte v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndejte, slijte olej a do pánve přelijte zeleninu, opět vhoďte maso a vše promíchejte dohromady.
Servírujte s velkou dávkou petrželky (pro tu musím nejdřív na zahradu).
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Jak je příjemné kouknout na bramboračku, mňam alespoň vím co uvařím. Jdu na to.
Tak tohle je jídlo, které si často dávám v Čínské restauraci – opravdu zde vaří Číňané a ne Vietnamci, kteří si na „Čínu“ jen hrají. A když se mi nechce se patlat s omáčkou doma, tak si jí koupím už hotovou a je to razdva. Nemusí to být jen vepřové nebo kuřecí maso přírodně – čili takto naložené, dobrá je i ryba sweet and sour nebo v tempuře osmažené kousky kuřecího přelité tou omáčkou jsou také vynikající.
Taky si zbaběle kupuju hotovou, takže dík za recept, zkusím umatlat doma 🙂
Tomuhle jídlu moc dobře rozumím ?. Když nevím co, vždycky se dá udělat něco na tenhle způsob, pokaždé to chutná jinak.
„Dneska vařim já“ prohlásila Benjamína. Mým úkolem bylo pouze scedit těstoviny. Neptejte se, co to bylo, nevim. Bylo to dobré, protože návštěva si přidala na vlastní žádost. A byla v tom smetana…
Původně jsem chtěla dělat nějakou kantonskou záležitost, ale vypukla spálová epidemie, tudíž z návštěv nikdo nedorazil, až na tu jedinou výjimku a vaření se scvrklo do té míry, že se B. rozhodla to pokrýt vlastními schopnostmi. Zítra mě opustí i ona, tak s Dorostenkou asi půjdeme do S and S. S kuřetem. Klidně bychom to daly i bez masa, ale silvestrovské jednohubčení jsme pojaly čistě vegetariánsky, tak si to maso dáme k obědu. Jo, jo, bude dámská jízda. Máme zásobu Matonky, tak se nalejem 🙂
Pro nás tedy recept jako když najde…
Čím nahradit červený vinný ocet?
Bílým nevinným… Zredukovat trochu červenýho (zbytek zredukovat do vaničke) a přikápnout třeba balsamico… Nebo i bez balsa, jen tu redukci a případně citron. Jde jen o kyselinu a barvu…
Dík. Mám tu flašku Merlotu, ten se bude do vaničke redukovat dobře 🙂
Hmm, na vaničke bych se… a Merlota bych zredukovala ouplně jináč
?