(584) Pelmeně

vařené brambory
hrubá mouka
1 vejce
sůl

náplň: vařené mleté maso, pokud je příliš suché, přidáme lžičku sádla.
Koření podle chuti.
cibule, sádlo nebo olej

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl a hrubou mouku a vypracuje těsto, které se nelepí. Vyválíme 0,5 cm tenkou placku, ze které vykrajujeme kolečka, na které dáváme mleté maso. Jednu polovinu přehneme a dobře přitiskneme, aby se nám pirohy neotvíraly.Ideální je na vykrajování a tvarování tvořítko.
Vaříme asi 5 -7 minut (až vyplavou).
Zdobíme cibulkou opraženou na oleji nebo sádle.

Pozn: rozdíl mezi pirohy a pelmeněmi je v tom, že pirohy jsou smažené a pelmeně vařené.

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (584) Pelmeně

  1. Vera M. napsal:

    Ty jsi ďábel, ty takhle vaříš i dnes? Žádná čočka nebo zelňačka, prosté jednoduché jídlo? Já jsem jela Regiojetem domu od syna a tam všichni ve stavu “dejte mi na hlavu mokrý hadr a nechte me celý den spát “- u nás v kupé. Já si jdu uvařit aspoň tu zelňačku. Něco to chce a na studené nemám chuť. Začíná to dobře, ten nový rok. Vaření mě pořád bere a baví ??.

    • Jana Macůrková napsal:

      To víš, já ti prozradím, jak to dělám a ty to vykecáš…
      Ne, tenhle recept na pelmeně jsem i s fotkami měla hodně zabordelený a teď, když si dělám pořádek n flešce, tak jsem ho našla.
      Co se týká těch tvých spolucestujících – mě jedna pořádná opice před 39 roky stačila a od té doby na Silvestra nepiju. Nemám ráda organizované násilí ani veselí.

  2. kveta.batkova napsal:

    Zdravím všechny kuchatky v novém roce. U nás dnes nebyla žádná tradice, co se týká jídla, neb od včerejška zbylo trochu kančího guláše, takže byl dojeden k obědu. No a jinak ze včerejších 18ti vyrobených chlebíčků jich zbylo 10, čili 4 jsme snědli s mužem k snídani a zbytek dojíme za chvíli k večeři. Prostě my už toho moc nesníme. Mějte se všechny (všichni) hezky a už se těším na další setkání.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..