1 – 2 velké cibule
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka
Naštěstí již dávno tomu, co jsme o tomhle receptu slýchaly a četly skoro denně.
Já ho i viděla vařit v Chorvatsku jakýmsi guru z Vysokého Mýta, který hlásal zdravý životní styl a kterého jsme měli chuť utopit (ale to je už jiná kapitola). A tak jsem se rozhodla tento zázrak vyzkoušet.
Cibuli nakrájíme na kolečka, můžeme je smažit vcelku, nebo se nám samy rozpadnou na kroužky. Necháme asi 2 hodiny oschnout a obalujeme buď v klasickém trojobalu nebo v těstíčku ze soli, vajec a hladké mouky. Pokud obalujeme v trojobalu, nejprve cibuli osolíme. Obojí chutná stejně blbě. Alespoň mně.
Slibuji, že již nikdy tento recept nebudu opakovat: Jana Macůrková
Hmmm taky už jsem je kdysi zkoušela a taky pouze jednou.
Přiznám se ale že na rozdíl od obalované smažené cibule takovou cuketu v trojobalu úplně zbožňuji. Já vím že je rozblemcaná ale to mi nevadí a taky čím větší kyj tím lépe.A semínka tam musí být.A když je pak studená to jsem úplně v sedmém nebi.
Tak a teď mě někdo trumfněte podobnou prasárničkou.
Já bych třeba nepozřela kuřecí kůže z vývaru….
Kuřecí, ani žádné jiné kůže z vývaru nemůžu/koleno je výjimka, ale jen někdy/ a co se týká smažení, jen řízek a sýr. Ochutnala jsem i cuketu, ale už nikdy.
Vůbec to spolu nesouvisí, ale už se vidím, jak sedím odpo nad míííísou veeelikou kuřecich krků a ožužlávám. A to jsem doteď nevěděla, na co mám chuť ?. Cibuli mám, cuketu mám, strouhanku si strouhnu na struhadle … to bude žranice
No, jestli chceš dělat na ochutnání to cibulové cosi, tak to tě lituji, ale kdo chce kam, mívá obvykle dlouhé vedení, jak říkala teta Kateřina v Saturninovi
Ještě že jsi to napsala, teď víme, že těstíčku musíme dopřát hodně koření, popřípadě sýr. To bude dobrý, těším se
(taky poprvé a zdalipak naposledy?)
Nevím, jestli tě trumfnu, ale já považuju za prasárničku to, co si dělává můj švagr, a to je obalovaný řízek z tlačenky.
Ježíšku na křížku, to je podobný jako obalované kuřecí kůžičky. A pro mě tedy veškeré vařené kůže jsou nepoživatelné. Brrr. Ale jak už tu bylo mockrát psáno, sto lidí, sto chutí.
Kristepane, bleeeeee
Už jsem o tom slyšela a tak nějak mi mihlo hlavou že to zkusím,ale zatím nebyla přiležitost?
Tím myslím tu tláču ne kůžičky.Ale roz hodně bych nikoho neodsuzovala že mu to šmakuje.
V KFC chutnaji dobre, co do toho asi davaji?
V ramci vzpominek bych asi mela pripravit topinky s cesnekem a broskvovy juice 🙂
jednou jsem měla šílenou chuť na topinku s česnekem a švestkovou povidlu najednou. Tak jsem na česnekovou topinku švihla povidlu, a ejhle, jak to bylo dobrý ???
Já měla vždycky ráda SLANEJ rohlík s máslem a džemem, nejlíp meruňkovým 🙂
Já slanej rohlík a pacholíka. A nejlíp když se doloval tím rohlíkem z kelímku ???
Jo, jo dolovat jen z kelímku, musím si to zopakovat
Ježíši,to mi připomíná mládí.Rohlík a vlašský salát z papíru,rohlík a dolovat třenou nivu z kelímku,namazaný chleba máslem a hořčicí a k
tomu hruška ,na další čuňárničky si teď nemohu vzpomenout,ale i tak moc díky.
Můj syn jedl jednu dobu párky s džemem ?, nevím, zda by to jedl i dnes??? Ale v té době dělal, že je to suprovka. Puberťáci jsou schopni neuvěřitelných věcí.
My máme rádi kupované švestkové omáčky ke grilovanému masu.To je dobrá kombinace tak proč ne povidla na topinky s česnekem.
V tom případě ti sem co nejdřív poskytnu recept na švestkové čatní 🙂
Jo to budu ráda Díky!
Tak ty topinky jedině před pracovní poradou a juice musí
být domácííííí.
Huš, babo! Nemám broskvovej sad a nejsem Maruška, abych šla skuhrat ke dvanácti měsíčkům vo broskve.
Broskvový džus má dobrý Cappy, jsou v něm kostičky broskví. A když ho naředíte napůl s prossecem, není to marný?. Džus je drahý, kupuju ho v Bille, když ho mají v akci a to obvykle stojí asi 23 kaček. Pak a ho kupuju po kartonech. A snídaňový pomerančový je taky fajn.
59 – já vím. Džusy taky kupuji. Ta moje poznámka měla
být pro Haderach, ale nějak se mi posunulo vlákno.
A jo, pomerančový není marný, zrovna ho popíjím
mírně ředěný vodkou, která tady zůstala od Silvestra. 🙂
To je v poho, já komunikuji jen přes telefon a vlákna nevidím ?
Od 16let pomerančový džus s vodkou nemohu,a to už je to tolik let.Tak jsem se ze
smutku nad rozchodem opila,že jsem podruhé v životě zvracela a zvracela.Potřetí
potom v 28letech jsem zapíjela narození dcerky mojí kamarádky a míchala nápoje,až jsem byla pro žaludeční kýlu ze zvracení týden v nemocnici.To se jen tak někomu nepodaří.
To jen tak na okraj.
🙂 : -) tak já to mám s Bílou paní. Od jisté doby gin nemohu.
Ale dnes ředím džus opatrně.
My chodíme na cibulové kroužky do amerického grilu. Mňamina, a pak si dáme grilovaná žebírka a zbytek týdne dietu. No jo no.
Teď kdybych serm napsala, co mne napadlo, tak bys se musela bloknout. Ale kuš – američani sežerou všechno….
Jani, okatě máš něco proti cibulovým kroužkům ???
Ne, proti cibuli nic nemám, ale při vzpomínce na jednu ….. bych ji v téhle úpravě opravdu nemusela. Tohle byl takový hec, když mi od řízků zbylo trochu vajíčka, tak jsem to zkusila. Ale opravdu nikdy víc….
Mi takhle strašne moc nechutnal smazeny celer. Miluju celer !!! Při čištění jej pojidam a vařený z polévky taky bez problému sním . Ten smazeny mi rostl v puse , ne a ne smazenemu celeru !
Když jsme u toho smažení: žampiony oloupejte, vylomte nožičky a ty posekejte nadrobno. Na másle zpěňte cibuli, přidejte kostičky uzené slaniny nebo šunky a žampionové nožičky. Zarestujte a vmíchejte kostku taveného sýra, osolte a opepřete. Směs nechte trochu vychladnout a pak s ní naplňte kloboučky žampionů. Obalte v trojobalu a osmažte. S bramborem a tatarkou jsou moc dobré.
Plněné žampiony už jsem tam dávala, myslím, že to patří spíš k nim.
Jani, díky za připomenutí receptu, hned bych si dala. Dnes už to nestihnu, už mám uvařeno dušené krůtí stehno nakrájené na kostičky udělané na cibuli a doplněné brokolicí. K tomu budou vařené brambory.
Co ta vlákna zase blbnou, odpověď byla určená pro Janu59, no nic, snad se tolik nestalo.
Já jak funguju na telefonu, vlákna nevidím, takže čtu všechno a kdyžtak si domyslím ☺️
Nojo, to je možný, byl to okamžitý nápad.
Jo právě jsem vytáhla z trouby tvůj lžícový koláč, tentokrát s kompotovanými broskvemi a žmolenkou z třinového cukru, mouky, másla a kokosu. Ta vůně se nedá ani popsat, radši jsem ho dala vystydnou na balkon, aby nás to v bytě nedráždilo.
To jsem moc ráda, že se recept ujal. S broskvemi je výborný, ten kokos k tomu…. Mňam ?. Já jsem posvačila kapří šunku a k obědu jsou ptáčky. Já je dělám se smetanovou omáčkou, což prý dělá málokdo.
No, já se probrala před chvílí po volbách a jdu slepicit na papriku a přemýšlým, jestli nokovat, nebo knedlíkovat. A protože slípka má velikost menšího hrocha, budu nacpávat něco do mrazáku. Uvažuju, jak ji zpolotovarovat. Je jen čistě uvařená. Část tedy na papriku dneska. Z ocintků bude pomazánka, z odřezků vycpávka do nějakých karbanátků. Ale ať to beru z kterékoli strany, furt mi zbývají přinejmenším obří prsa… Nemáte někdo neotřelý nápad?
Tak se podívej na dnešní recept, je úplně jedno jaké dáš maso. Klidně umel tu zvařenou slípku, přidej koření, zeleninu a dej to plundrového nebo listového těsta.
Prosím Tě, kde se sežene slípka o velikosti hrocha? Já všude vidím jen chcípáky, co za koupi nestojí. A na paprice, mňam mňam. U nás s nohama.
Ježíš, s NOKAMA!! I když nohy jsou tam taky, no.
Neotřelý nápad bych měla- myslím na ni už pár dní, že bych si dala – s těstovinama , takže přebývající masíčko přihraj, omajdu si dotvořím 😉 😀
SLEPICE – to není oslovení, ale upozornění, neb vlákna docházejí: Slepice těžká, mražená, česká – raciola. Prodává Košík. Mají kalibrované, okolo 3kg, jsou pěkné, i zevnitř čisté (jen vaječníky – kočky jásají), s celými krky. A za 66,- kilo. No, nekup to. Teď mám tu největší a musim říct, že při vaření tak krásně voněla, jak kdyby vyrostla na dvorku. Fakt příjemný překvápko. Mají samozřejmě i ty chcíplotinky polífkový, ale nedá se to srovnat. Taky jsem zjistila, že je to rozličený barevně. Chcípáci jsou v modrých pytlících, masné v hnědých. Nechci dělat reklamu, ale protože mám s drůbeží některé zdravotní a etické problémy, musím říct, že Raciola u mě získává čím dál více bodů mezi dodavateli standardního masa.
Díky, hned se na to podívám.
Už jdu dnes s křížkem po funuse, ale já bych z nich vykouzlila nejraději něco na hribkach anebo na způsob svíčkové , třeba jen přírodně , kořenovou zeleninu , divoké kořeni , ak tomu ale ty noky nebo bramb knedlík . Škoda, ze žádná prsa nemám . Ještě jakoby sekaná svíčková ….už raději mlcim – a jdu si konečně uvarit ty krky . Včera byla jen vlockova zeleninova , plno zbytku ( rajčata , paprika , celer , mrkev , kus květáku , cuketa , zbytek žampionů , cibule , cesnek , mrazeny hrasek, fazolky ), které volaly : sup se mnou do hrnce , nebo mě v pondělí budeš muset supnout do pryč
Lžícový koláč? To mi nějak uniklo. Musím vyhledat.
Ptáčky dělávám, ale u nás spíš vepřové závitky
a ty si klidně se smetanovou dám.
Ali, recept 271 ?
Pro Věrku:taky tak dělám polévky,já jim říkám-
cdd,neboli co dům dá.
Přesně tak se smetanou to dělávala moje mamka, jak už jsem někdy dřív do bramboračky psala. Prostě první den byly ptáčky přírodní s rýží a druhý den se smetanou a s knedlíkem. Mně víc chutnala ta druhá varianta. Prostě mňamka i když velmi hutná.
Hihihi, já byla odmala z domova zvyklá na španěláky se smetanovou. Když jsem je pak jednou, už jako paní v letech, dostala na talíř jen s takovou hnědou, řídkou, byla jsem poněkud na rozpacích. Ty žampiony zkusím. Dělávám je plněné strouhaným eidamem smíchaným s kouskem másla a sardelkou – bude změna 🙂
59 – našla jsem. Díky. Pro mne recept jak ušitý, žádné vážení
a kynutí. Vyzkouším hned jak se ohlásí nějaká návštěva.
Rychlé, chutné a pro nás taky hlavně fajn to, že ta základní dávka je akorát do malé koláčové formy (mám silikonovou) pro dva k snídani a jen kousek zbyde „na pak“ 😉
Jo, je to rychlý a můžeš dělat s ovocem, s tvarohem, povidly… zkrátka s tím, co máš chuť.
Pro „59“- Já kupuji slepici velikou 2 kg v Albertu, když je sleva. Je to francouzská slípka, mražená stojí 90 Kč. Krásná, čistá, masitá. Jsme s mužem jen dva a dělám ji taky na dvakrát. Každou půlku napřed uvařím na polévku a pak buď na smetaně, zelenině. Z polévky musím sebrat trochu tuk, pro nás by byla moc mastná.
Když já Alberta nemám v dosahu ?..