(597) Smažené cibulové kroužky

1 – 2 velké cibule
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka

Naštěstí již dávno tomu, co jsme o tomhle receptu slýchaly a četly skoro denně.
Já ho i viděla vařit v Chorvatsku  jakýmsi guru z Vysokého Mýta, který hlásal zdravý životní styl a kterého jsme měli chuť utopit (ale to je už jiná kapitola). A tak jsem se rozhodla tento zázrak vyzkoušet.

Cibuli nakrájíme na kolečka, můžeme je smažit vcelku, nebo se nám samy rozpadnou na kroužky. Necháme asi 2 hodiny oschnout a obalujeme buď v klasickém trojobalu nebo v těstíčku ze soli, vajec a hladké mouky. Pokud obalujeme v trojobalu, nejprve cibuli osolíme. Obojí chutná stejně blbě. Alespoň mně.

Slibuji, že již nikdy tento recept nebudu opakovat: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

58 komentářů: (597) Smažené cibulové kroužky

  1. jarybarka napsal:

    Hmmm taky už jsem je kdysi zkoušela a taky pouze jednou.
    Přiznám se ale že na rozdíl od obalované smažené cibule takovou cuketu v trojobalu úplně zbožňuji. Já vím že je rozblemcaná ale to mi nevadí a taky čím větší kyj tím lépe.A semínka tam musí být.A když je pak studená to jsem úplně v sedmém nebi.
    Tak a teď mě někdo trumfněte podobnou prasárničkou.
    Já bych třeba nepozřela kuřecí kůže z vývaru….

  2. Vera M. napsal:

    Vůbec to spolu nesouvisí, ale už se vidím, jak sedím odpo nad míííísou veeelikou kuřecich krků a ožužlávám. A to jsem doteď nevěděla, na co mám chuť ?. Cibuli mám, cuketu mám, strouhanku si strouhnu na struhadle … to bude žranice

  3. Vera M. napsal:

    Ještě že jsi to napsala, teď víme, že těstíčku musíme dopřát hodně koření, popřípadě sýr. To bude dobrý, těším se
    (taky poprvé a zdalipak naposledy?)

  4. lida.f napsal:

    Nevím, jestli tě trumfnu, ale já považuju za prasárničku to, co si dělává můj švagr, a to je obalovaný řízek z tlačenky.

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    V KFC chutnaji dobre, co do toho asi davaji?
    V ramci vzpominek bych asi mela pripravit topinky s cesnekem a broskvovy juice 🙂

  6. Devětapadesátka napsal:

    Broskvový džus má dobrý Cappy, jsou v něm kostičky broskví. A když ho naředíte napůl s prossecem, není to marný?. Džus je drahý, kupuju ho v Bille, když ho mají v akci a to obvykle stojí asi 23 kaček. Pak a ho kupuju po kartonech. A snídaňový pomerančový je taky fajn.

  7. IvaC napsal:

    Od 16let pomerančový džus s vodkou nemohu,a to už je to tolik let.Tak jsem se ze
    smutku nad rozchodem opila,že jsem podruhé v životě zvracela a zvracela.Potřetí
    potom v 28letech jsem zapíjela narození dcerky mojí kamarádky a míchala nápoje,až jsem byla pro žaludeční kýlu ze zvracení týden v nemocnici.To se jen tak někomu nepodaří.
    To jen tak na okraj.

  8. evca napsal:

    My chodíme na cibulové kroužky do amerického grilu. Mňamina, a pak si dáme grilovaná žebírka a zbytek týdne dietu. No jo no.

  9. Devětapadesátka napsal:

    Když jsme u toho smažení: žampiony oloupejte, vylomte nožičky a ty posekejte nadrobno. Na másle zpěňte cibuli, přidejte kostičky uzené slaniny nebo šunky a žampionové nožičky. Zarestujte a vmíchejte kostku taveného sýra, osolte a opepřete. Směs nechte trochu vychladnout a pak s ní naplňte kloboučky žampionů. Obalte v trojobalu a osmažte. S bramborem a tatarkou jsou moc dobré.

  10. Devětapadesátka napsal:

    Nojo, to je možný, byl to okamžitý nápad.

    • kveta.batkova napsal:

      Jo právě jsem vytáhla z trouby tvůj lžícový koláč, tentokrát s kompotovanými broskvemi a žmolenkou z třinového cukru, mouky, másla a kokosu. Ta vůně se nedá ani popsat, radši jsem ho dala vystydnou na balkon, aby nás to v bytě nedráždilo.

      • Devětapadesátka napsal:

        To jsem moc ráda, že se recept ujal. S broskvemi je výborný, ten kokos k tomu…. Mňam ?. Já jsem posvačila kapří šunku a k obědu jsou ptáčky. Já je dělám se smetanovou omáčkou, což prý dělá málokdo.

        • BOYE napsal:

          No, já se probrala před chvílí po volbách a jdu slepicit na papriku a přemýšlým, jestli nokovat, nebo knedlíkovat. A protože slípka má velikost menšího hrocha, budu nacpávat něco do mrazáku. Uvažuju, jak ji zpolotovarovat. Je jen čistě uvařená. Část tedy na papriku dneska. Z ocintků bude pomazánka, z odřezků vycpávka do nějakých karbanátků. Ale ať to beru z kterékoli strany, furt mi zbývají přinejmenším obří prsa… Nemáte někdo neotřelý nápad?

          • Jana Macůrková napsal:

            Tak se podívej na dnešní recept, je úplně jedno jaké dáš maso. Klidně umel tu zvařenou slípku, přidej koření, zeleninu a dej to plundrového nebo listového těsta.

          • Devětapadesátka napsal:

            Prosím Tě, kde se sežene slípka o velikosti hrocha? Já všude vidím jen chcípáky, co za koupi nestojí. A na paprice, mňam mňam. U nás s nohama.

          • Devětapadesátka napsal:

            Ježíš, s NOKAMA!! I když nohy jsou tam taky, no.

          • kvetula.v napsal:

            Neotřelý nápad bych měla- myslím na ni už pár dní, že bych si dala – s těstovinama , takže přebývající masíčko přihraj, omajdu si dotvořím 😉 😀

          • BOYE napsal:

            SLEPICE – to není oslovení, ale upozornění, neb vlákna docházejí: Slepice těžká, mražená, česká – raciola. Prodává Košík. Mají kalibrované, okolo 3kg, jsou pěkné, i zevnitř čisté (jen vaječníky – kočky jásají), s celými krky. A za 66,- kilo. No, nekup to. Teď mám tu největší a musim říct, že při vaření tak krásně voněla, jak kdyby vyrostla na dvorku. Fakt příjemný překvápko. Mají samozřejmě i ty chcíplotinky polífkový, ale nedá se to srovnat. Taky jsem zjistila, že je to rozličený barevně. Chcípáci jsou v modrých pytlících, masné v hnědých. Nechci dělat reklamu, ale protože mám s drůbeží některé zdravotní a etické problémy, musím říct, že Raciola u mě získává čím dál více bodů mezi dodavateli standardního masa.

          • Devětapadesátka napsal:

            Díky, hned se na to podívám.

          • Vera M. napsal:

            Už jdu dnes s křížkem po funuse, ale já bych z nich vykouzlila nejraději něco na hribkach anebo na způsob svíčkové , třeba jen přírodně , kořenovou zeleninu , divoké kořeni , ak tomu ale ty noky nebo bramb knedlík . Škoda, ze žádná prsa nemám . Ještě jakoby sekaná svíčková ….už raději mlcim – a jdu si konečně uvarit ty krky . Včera byla jen vlockova zeleninova , plno zbytku ( rajčata , paprika , celer , mrkev , kus květáku , cuketa , zbytek žampionů , cibule , cesnek , mrazeny hrasek, fazolky ), které volaly : sup se mnou do hrnce , nebo mě v pondělí budeš muset supnout do pryč

        • raduna.ha napsal:

          Lžícový koláč? To mi nějak uniklo. Musím vyhledat.
          Ptáčky dělávám, ale u nás spíš vepřové závitky
          a ty si klidně se smetanovou dám.

        • kveta.batkova napsal:

          Přesně tak se smetanou to dělávala moje mamka, jak už jsem někdy dřív do bramboračky psala. Prostě první den byly ptáčky přírodní s rýží a druhý den se smetanou a s knedlíkem. Mně víc chutnala ta druhá varianta. Prostě mňamka i když velmi hutná.

        • kvetula.v napsal:

          Hihihi, já byla odmala z domova zvyklá na španěláky se smetanovou. Když jsem je pak jednou, už jako paní v letech, dostala na talíř jen s takovou hnědou, řídkou, byla jsem poněkud na rozpacích. Ty žampiony zkusím. Dělávám je plněné strouhaným eidamem smíchaným s kouskem másla a sardelkou – bude změna 🙂

  11. raduna.ha napsal:

    59 – našla jsem. Díky. Pro mne recept jak ušitý, žádné vážení
    a kynutí. Vyzkouším hned jak se ohlásí nějaká návštěva.

  12. Jiřina napsal:

    Pro „59“- Já kupuji slepici velikou 2 kg v Albertu, když je sleva. Je to francouzská slípka, mražená stojí 90 Kč. Krásná, čistá, masitá. Jsme s mužem jen dva a dělám ji taky na dvakrát. Každou půlku napřed uvařím na polévku a pak buď na smetaně, zelenině. Z polévky musím sebrat trochu tuk, pro nás by byla moc mastná.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..