(599) Staročeský hubník

150 g strouhanky,
1 veka,
3 hrsti sušených hub,
3 vejce,
sůl, , mletý pepř,
100 g másla,
250 ml mléka,
2-3 stroužky česneku


Houby namočíme přes noc do vody nebo mléka. V mléce rozkvedláme vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme na kostičky nakrájenou veku, namočené houby, strouhanku, sůl, pepř, česnek. Tuto směs vylijeme do vymaštěného pekáče a zvolna pečeme.

Zase jeden letitý recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (599) Staročeský hubník

  1. Devětapadesátka napsal:

    Taky dělám,jen pečivo nakrájené na kostičky předem trochu opeču na plechu, aby chrastilo. Z bílků ušlehám sníh a zlehka vmíchám spolu s petrželkou. Hubník je pak hezky nadýchaný.

  2. Devětapadesátka napsal:

    Jo, a nedávám dovnitř máslo, jen na vymazání.

  3. raduna.ha napsal:

    Po přečtení názvu jsem myslela, že recept po kterém
    se zhubne. 🙂 Dala bych si, houby mám ráda.
    Má to jen jedno velké ALE. Nemám sušené houby,
    jen 3 krabičky dušených na sádle a ty si šetřím pod
    maso, do polévek … Tak dnes utřu h..u.

  4. Katyp50 napsal:

    Po tom obědě tady bych snědla snad i nenáviděnou žemlovku. Tak si jdu aspoň o tom jídle číst.

  5. Devětapadesátka napsal:

    Holki a kucí, kde steeee?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..