(631) Králík pikant

1 králík
2 velké cibule (nakrájené hodně najemno)
5 stroužků česneku ( na plátky)
50 ml oleje
2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice
1/2 lžičky pepře
2 lžičky soli
2 lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky nebo Solamylu na zahuštění omáčky.

Králíka naporcujeme. Všechny ingredience smícháme, solí nešetřete, já dala přesně ty dvě  lžičky a ve finále to bylo málo.
Králíka pěkně pomatláme směsí ingrediencí a necháme nejméně 1 den uležet v chladu.
Podlijeme opatrně vodou, tak aby jsme nespláchli směs a upečeme cca 2,5 hodiny do měkka.
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, ale mohou být i brambory.

Pozn: pokud na talíři nevidíte maso, potom vězte, že je tam schovaná pod  kořenící směsí zadní noha králíka.

Recept na tento týden našla a vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: (631) Králík pikant

  1. Pavlínka napsal:

    Víkendový ochutnávač si naslinil do klávesnice notebooku a tak komentuje z mobilu 🙁 Hodnoceni dnešní krmě je „SD“ tedy Sakra Dobrý 🙂 Hnidopišská Pidivýtka na (ne)slanost soosu 😛

  2. Vera M. napsal:

    Já přijela po včerejší oslavě kamarádky 60 domu a už tam bublá polévka, ale holky: hovězí na divoko, králík, kdo to má vydržet? Mám takový hlad!! A ty knedliky!! Polykám naprázdno a co dal? Asi nic … pro jednoho vařit je fakt peklo ?‍♀️

  3. Devětapadesátka napsal:

    Karlik vypadá dobře, já, jak se znám, bych do sosu nakonec vrazila kus studeného másla a víc než knedl by mi k tomu štymovaly dobré těstoviny.

  4. hrabeboto napsal:

    Další skvělý způsob úpravy králíka. 100 bodou.

  5. a.rena napsal:

    A teď něco mimo recept – poděkování Květule V. za koláč s višněmi a Bláhovce za banánovou bábovku. Za obě dobrotky jsem sklidila velké ovace. 😀

  6. Jiřina napsal:

    Mně se tato úprava králíka moc líbí, ta zadní nožka je krásně ukrytá pod kořenící směsí, takže se pěkně dusila. A k tomu bych podávala jen knedlu. Ani brambory, ani těstoviny.
    Jsem sice bramborová, ale tady mi knedla přijde nejlepší. Jen bych si přidala víc omáčky.
    A to jsem měla k večeři rohlík s máslem. 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Navíc ta nožka vzala do sebe hrozně moc té chuti ( a bylo to dost ostré) a tak to nebyl králík 100x jinak, pokaždé pečený, ale něco, co jsem vařila i já poprvé. A nebylo to mastné, toho oleje je málo (já zredukovala jeho množství v té směsi na 1/3), takže i dietní.

  7. 60anda napsal:

    Tak u nás byl v sobotu králík na hořčici, je to téměř bez práce, páč jsem hlídala vnoučata. Odpoledne jsem smažila koblihy a maškarádům podávala uzené. To bylo ještě v neděli s křenovkou a knedlíkem a pro velký úspěch jsem znovu smažila koblihy. Těch se tedy sespapalo za víkend kolem osmdesáti.

  8. Devětapadesátka napsal:

    Válejíc se v posteli a snaží se vyhnat z těla moribundus, brouzdám po Pinterestu a tuhle úpravu králíka jsem tam objevila pod názvem králík po šumavsku, ovšem podávaný se špenátem a brknedlíkem. To bych brala, špenát mám, knedlo udělám, ale ten králík mi chybí ?. Budu muset někam na lov?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..