(632) Kuřecí stehna na zelí

4 ks kuřecích stehen
sádlo
cibule
kysané zelí
2 větší jablka
slanina (špek)
grilovací nebo country koření

Kuřecí stehna rozdělím na paličky a vrchní část, den předem okořením „country“ kořením, nebo grilovacím. Zakápnu olejem. Nemusí to být – ale to maso je chutnější.
Do pekáče vymazaného sádlem rozložím velkou nakrájenou cibuli, kysané zelí / 1/2 kg / , 2 větší nastrouhaná jablka.
Poskládám maso a navrch poleju rozškvařenou slaninou / asi tak 15 dkg /, ne anglickou, ale poctivou slaninu.
Pekáč zakryju alobalem a peču asi tak 1/2 hodiny na 180 st. Pak maso obrátím , dokořením a trochu podleju, podle potřeby, případně omastím sádlem. Peču do zlatova, to zelí s jablkem udělá výbornou šťávu .
Jako přílohu dávám bramborový knedlík. Dobré je to i s knedlíkem houskovým nebo „bosákem“.

Recept poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (632) Kuřecí stehna na zelí

  1. jarybarka napsal:

    Dělám podobně. Říkáme tomu „Kuře a la kachna“.Výborné jídlo.

  2. Veverka napsal:

    Výborné jídlo, kuře na zelí dělám rovněž takové, vzniklá šťáva je vynikající. Vřele doporučuji.

  3. francizska1 napsal:

    Tak tento recept mi kápl do noty. Perfektní, já občas dělám kuře jako jarybarka – jako kachnu. A dnešní recept mi fakt kápl do noty. Ráno jsem jela do práce a říkala si, že bych mohla udělat kuře se zelím a dostala jsem na to strašnou chuť. Už se oblizuji. Tento recept neznám, zkusím to.

  4. Katyp50 napsal:

    Kuřecí maso mi už leze krkem i když tohle je jedlé. Dělávala jsem dost často i kuře zelím plněné. Bylo vždy krásně provoněné a pikantní. Dojídám zelňačku a vybaluju další krabice s věcmi do kuchyně (konečně mám struhadlo a 2.prkénko) a peru další várku věcí, které jsou jenom zaprášené a nechci je do skříní ukládat špinavé. Málem jsem zamotala do deky na vyprání i zvědavého kocoura ťapíka.

  5. henriet13 napsal:

    Pomoc!!! Hledám recept na domácí rohlíky, má někdo odzkoušený? Předem velké díky 🙂

  6. Jiřina napsal:

    Kdysi dávno jsem dělala taky kuře na zelí, myslím že jsem nedávala jablko/ i když do zelí vždy dávám/. Ale bylo to nějak kyselé, asi jsem to zelí měla prolít vodou a vymačkat. Pak už jsem toto jídlo nedělala. Kysané zelí mám v „zeláku“, tak nevím, možná řádně vymačkat a prolít vodou aby to nebylo moc kyselé.

  7. francizska1 napsal:

    Jiřinko,

    děkuji. Byl to odkaz na můj e-mail. Asi bude nejlepší poslat recept Janě, může ho sem dát. Zájem bude mít asi více lidí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..