(647) Krůtí stehýnko pečené

Spodní (malé) krůtí stehýnko
kmín, sůl, česnek, med

Maso osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem, podlijeme a dáme péct. Po cca 2 hodinách potřeme několikrát medem a dopečeme doměkka.

Autorka rychlého receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (647) Krůtí stehýnko pečené

  1. bozena.fialova napsal:

    Synchronicita funguje, objevil se tu recept a krůtí noha půjde za chvíli do trouby. Posypala jsem ji Kotanyi kořením na vepřovou pečeni, před dopečením ji párkrát potřu máslem, aby hezky zčervenala a bude s brknedlíkem a kedlubnovým zelím. Jen bych chtěla vidět to zvíře vcelku, když stehno samotné má něco přes kilo…. 🙂

    • lakysa22 napsal:

      Já bych se nechala pozvat na ten knedlík a zelí. Obojí můžu, maso, i když vypadá krásně upečené, nechàm. Příště byste mě nepozvali….

      • bozena.fialova napsal:

        Klidně doraz, „všího“ bude dost, i ta noha je kapitální, tak se jí nezříkej. 🙂 A mohla bys tu zůstat do zítřka, bude kuřecí zapečené s rýží, paprikami a rajčátky, okořeněné česnekem, pepřem a majoránkou, je to tuze jedlé.

        • BOYE napsal:

          Boženko, teď tomu nerozumim. Zveš Lakysku na krůtí hnátek, nebo na vší (ze vši bude stehýnko o poznání menší) 🙂
          A já jdu dělat kuře už teď, nemaje ani krutí brko. Kuře bude na požádání návštěvy indické.

          • bozena.fialova napsal:

            „Všího“ je z nějakého nářečí, na mou duši bych se se vší nohou nedělala, natož se s tím chlubila na veřejnosti! Asi takhle: „Heč, a mám jich hooodně! 🙂 Bylo to( krůtí) skvělé, jen se rozsýpalo, ale nezvládli jsme ho sprovodit ze světa celé. Inu, kilové ve dvou… 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Největší krocan, kterého jsem kdy zpracovávala měl bez pár deka 30 kg. Tož tak….

      • bozena.fialova napsal:

        Jani, tu horu masa si ani nedokážu představit. Ano, byla jsem schopná si sama a dobře rozbourat dvě půlky čuníka, ale u něj je ta velikost nějak normální. Z třicetikilového ftáka bych měla asi ze začátku depku – stehna jak husitské palcáty, prsa na výšku nejméně dvou dlaní, rozpětí křídel jak orel, krk jak hasičská proudnice…. Ale ten obrovský biskup by šel hned do trouby a ož.papala bych ho jak neandrtálec. 🙂
        Záda mě taky bolí jak čert, šourám se celá nakřivo, ale přejme si navzájem, ať je zas brzy dobře.

        • Jana Macůrková napsal:

          Já ho taky neporcovala doma, ale venku na uahradním stole. Manžel ohříval vodu na paření, já a syn jsme škubali a když bylo oškubané (to telátko), tak jsem nejdřív oddělila prsa, a hned bylo o 12 kg lehčí. Potom jsem rozřízla prsní kost a vykuchala a potom oddělila nohy. A potom už to šlo.

      • kveta.batkova napsal:

        Jani, já jsem porcovala největšího krocana 22 kg a musím říct, že jsem měla co dělat dostat ho na kuchyňskou linku. Je to už drahně let, co to prodávali v Úhříněvsi v tzv. krůťárně, kde to šlo objednat. Prodávali to bez peří a vykuchané, drůbky nechané uvnitř. Jenže to bylo v době, kdy jsme doma byli ještě 4 s dětmi, dnes se mi to už nevyplatí pro dva kupovat takové hovádko veliké.

  2. lakysa22 napsal:

    Jani, a proč s těmi zády neležíš? Já si je jdu za chvíli taky zničit : vyjdu ven, pes vyletí jak raketa, škubne se mnou tak, že mě vytočí v pase…zpàtky se vracím jako nalomená větev a hodinu se vsedě dávám dopořádku.
    Tak se opatruj, ať nemarodíš dlouho, abychom Ti tu nezvlčily/i.

  3. Vera M. napsal:

    Ty jedes !! A ze fandís sportu , to je novinka . Ale my určitě takyyyy!!! A za chvíli si pocuchame nervy naposledy ???. A nasim klukům věříme ❤️

  4. Jiřina napsal:

    Dneska jsem chtěla něco napsat k receptu, ale než jsem dočetla výše uvedené reakce, úplně jsem zapomněla co jsem chtěla. Děvčata veliké díky za dnešní super povídání, jste nejen výborné kuchařky, ale taky umíte velice pobavit a rozesmát. Dneska holt na stehýnko – vypadá nádherně ať samotné, nebo s čímkoliv, ale na vaše příspěvky nemá. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 / tolik je zatím našich gólů.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..