Spodní (malé) krůtí stehýnko
kmín, sůl, česnek, med
Maso osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem, podlijeme a dáme péct. Po cca 2 hodinách potřeme několikrát medem a dopečeme doměkka.
Autorka rychlého receptu: Jana Macůrková
Spodní (malé) krůtí stehýnko
kmín, sůl, česnek, med
Maso osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem, podlijeme a dáme péct. Po cca 2 hodinách potřeme několikrát medem a dopečeme doměkka.
Autorka rychlého receptu: Jana Macůrková
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Synchronicita funguje, objevil se tu recept a krůtí noha půjde za chvíli do trouby. Posypala jsem ji Kotanyi kořením na vepřovou pečeni, před dopečením ji párkrát potřu máslem, aby hezky zčervenala a bude s brknedlíkem a kedlubnovým zelím. Jen bych chtěla vidět to zvíře vcelku, když stehno samotné má něco přes kilo…. 🙂
Já bych se nechala pozvat na ten knedlík a zelí. Obojí můžu, maso, i když vypadá krásně upečené, nechàm. Příště byste mě nepozvali….
Klidně doraz, „všího“ bude dost, i ta noha je kapitální, tak se jí nezříkej. 🙂 A mohla bys tu zůstat do zítřka, bude kuřecí zapečené s rýží, paprikami a rajčátky, okořeněné česnekem, pepřem a majoránkou, je to tuze jedlé.
Boženko, teď tomu nerozumim. Zveš Lakysku na krůtí hnátek, nebo na vší (ze vši bude stehýnko o poznání menší) 🙂
A já jdu dělat kuře už teď, nemaje ani krutí brko. Kuře bude na požádání návštěvy indické.
„Všího“ je z nějakého nářečí, na mou duši bych se se vší nohou nedělala, natož se s tím chlubila na veřejnosti! Asi takhle: „Heč, a mám jich hooodně! 🙂 Bylo to( krůtí) skvělé, jen se rozsýpalo, ale nezvládli jsme ho sprovodit ze světa celé. Inu, kilové ve dvou… 🙂
Největší krocan, kterého jsem kdy zpracovávala měl bez pár deka 30 kg. Tož tak….
Jani, tu horu masa si ani nedokážu představit. Ano, byla jsem schopná si sama a dobře rozbourat dvě půlky čuníka, ale u něj je ta velikost nějak normální. Z třicetikilového ftáka bych měla asi ze začátku depku – stehna jak husitské palcáty, prsa na výšku nejméně dvou dlaní, rozpětí křídel jak orel, krk jak hasičská proudnice…. Ale ten obrovský biskup by šel hned do trouby a ož.papala bych ho jak neandrtálec. 🙂
Záda mě taky bolí jak čert, šourám se celá nakřivo, ale přejme si navzájem, ať je zas brzy dobře.
Já ho taky neporcovala doma, ale venku na uahradním stole. Manžel ohříval vodu na paření, já a syn jsme škubali a když bylo oškubané (to telátko), tak jsem nejdřív oddělila prsa, a hned bylo o 12 kg lehčí. Potom jsem rozřízla prsní kost a vykuchala a potom oddělila nohy. A potom už to šlo.
Jani, já jsem porcovala největšího krocana 22 kg a musím říct, že jsem měla co dělat dostat ho na kuchyňskou linku. Je to už drahně let, co to prodávali v Úhříněvsi v tzv. krůťárně, kde to šlo objednat. Prodávali to bez peří a vykuchané, drůbky nechané uvnitř. Jenže to bylo v době, kdy jsme doma byli ještě 4 s dětmi, dnes se mi to už nevyplatí pro dva kupovat takové hovádko veliké.
Jani, a proč s těmi zády neležíš? Já si je jdu za chvíli taky zničit : vyjdu ven, pes vyletí jak raketa, škubne se mnou tak, že mě vytočí v pase…zpàtky se vracím jako nalomená větev a hodinu se vsedě dávám dopořádku.
Tak se opatruj, ať nemarodíš dlouho, abychom Ti tu nezvlčily/i.
Někdo uvařit musí a tohle byla jednoduchá volba – prostě jsem to strčila do trouby a jen k tomu dovařila brambory. A dnesk jsem vstávala te´d – ráno jsem dala ty dva recepty, protože jsem se vzbudila a nemohla nějak zabrat a navíc jsem koukala na tu Ledeckou. A to byla paráda!
Taky jsme od 1/2 šesté koukali,já u toho pletla čepici pro
manžela a paráda to teda byla.Viděli jste tu veverku na trati?
Jo, ta měla kliku, že ji nepřejel nikdo a ani se o ni nerozplácnul.
Můj toho času pubertální pejsek taky lítá jako raketa.Jenže chodí bez vodítka a jen přez silnici a jsme v lese.No a navíc je prťavej.Těžko by mě otočil.
Právě se chystáme dokud svítí sluníčko.
Náš trhač má 24 kg, ale s přehledem potahal 120 kg chlapa po trávě…škoda, že jsem viděla až výsledek…hihi. Pustit bez vodítka ho nemůžu, kolem je dost psů, s kterými není kamarád, a v noci taky ne, včera jsem tu viděla dva zajíce, a loni tak 10 m od domu ráno kráčel bažant. Nejsem tintítko, ale n3kdy mám co dělat, abych ho udržela. Ovšem osvěžím si u toho paměť – vzpomenu si na všechna nepublikovatelná slova, která znám, a některá dokonce i stvořím…
Jako beránek s oddaným pohledem kráčí pouze s manželem, nebo s prckem.
Jo, to oni umí, my jsme kdysi venčili známému „pejska“ – bordeauskou dogu a ta mého 90 kg manžela doslova vláčela po parku.
U nás taktéž. S manželem jde taky jako beránek a mně vláčí za sebou. Už se pár lidí ptalo, „toho psa venčíte vy, nebo ten pes venčí vás?“. Naštěstí má jen 13 kg.
Ty jedes !! A ze fandís sportu , to je novinka . Ale my určitě takyyyy!!! A za chvíli si pocuchame nervy naposledy ???. A nasim klukům věříme ❤️
Jo, a tohle mě pobavilo….
Rakousko: My jsme nejlepší v Super-G!
Švýcarsko: No, my jsme nejlepší!
USA: Držte hubu, my jsme nejlepší!
Itálie: My! (ale jinak těžko přeložitelné)
Ledecká: Podržte mi pivo … a snowboard.
🙂 🙂 🙂
Tak už to vidím na bramborovou. Ale Bramboračka taky dobrý.
Hlavně žádné nervy, ať nám nepraskne žilka. Jak kdysi kdosi na PŽ
psal. /Pražák?/ 🙂
Dneska jsem chtěla něco napsat k receptu, ale než jsem dočetla výše uvedené reakce, úplně jsem zapomněla co jsem chtěla. Děvčata veliké díky za dnešní super povídání, jste nejen výborné kuchařky, ale taky umíte velice pobavit a rozesmát. Dneska holt na stehýnko – vypadá nádherně ať samotné, nebo s čímkoliv, ale na vaše příspěvky nemá. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 / tolik je zatím našich gólů.