(679) Králík na jablíčkách

1 menší králík vcelku
2 velké cibule
100 g špeku
2 lžíce oleje
5 – 6 větších jablek

sůl, oregáno
příloha – rýže

Králíka omyjeme, nasolíme a položíme dopekáče vcelku. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, posypeme oregánem a naplníme naosminky nakrájenými jablíčky. Zbylou cibuli a jablka položím kolem do pekáče.  POkapeme olejem a pečeme doměkka (asi 1,5 – 2 hodiny.) Ke konci pečení rozpečená jablka položíme na maso, aby chu´t pronikla dovnitř do masa.

Podáváme s rýží nebo bramborem.

Autorka dnešního receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (679) Králík na jablíčkách

  1. Jana Macůrková napsal:

    Recept je už na zítra, protože nevím, jak budu stíhat. Marodíme a suplujeme jak o život.

  2. hrabeboto napsal:

    Já bych doplnil, že jablka by měla být mírně kyselá( ne výrazně sladká). Dá to masu zajímavý šmrnc.

  3. Vera M. napsal:

    Zrovna dneska si říkám , ze už dalšího inženýra bych nevydržela a sup , je tady . Holky , mějte slitování s nama samotnýma. A to nemůžu delat inženýra ani na Velikonoce , přijede dcera s dětmi ( kromě jiných ), ale ti mají doma kralicka mazlíčka, takže toto excelentní jídlo nepřipadá opět v úvahu

  4. a.rena napsal:

    Tak králík s jabkama mně úúúplně vypadl z hlavy, nevím proč. Tak to budu muset brzo napravit. Dělávala jsem ho na velkém množství cibule proložené jabkama a šmrncnuté česnekem a tymiánem. Nejlepší příloha čerstvý chleba. Hmmm, příští víkend. 😉

  5. kveta.batkova napsal:

    Tedy děvčata, vy mi dáváte s těmi králíky. Jak už jsem psala u sekané z králíka, já bych jej mohla kdykoliv a závidím všem, kteří je chovají s úspěchem, protože si pamatuji, že prý to není tak jednoduché, protože králíci prý trpí nemocemi, takže se musí často očkovat a nevím co ještě (no to víte, jsem holka z paneláku, takže o tom moc nevím). Každopádně všem chovatelům přeji, ať se chovu daří a vy si můžete pochutnávat.

  6. BOYE napsal:

    Takhle jsem o něm nikdy ani neslyšela, ale protože kdejakého tvora s jablky už jsem pekla, i tohle se musí zkusit…

    • francizska1 napsal:

      Boye, jestli se přidáš ke králíkům na talíři …..!!! Já můžu jen tiše závidět. Janu bych okomentovala takto: Končí sezóna králíků, začne sezóna hub. Jani měj slitování. Já mám králíka tak z obchodu, houby jsou bohužel na tom stejně. Ale to je moje chyba, když na chalupě začíná kratičká sezóna hub, jsem na dovolené. Třeba se to ale letos změní. A výsledkem bude, že houby nebudou ani v té kratičké sezóně.

  7. Katyp50 napsal:

    Jéje zase králík! Už to fakt nepřehánějte nebo mě donutíte dobelhat se někam do super-hyper a koupit tam nějakého chrchlouše kdoví čím krmeného. Před Velikonocemi má být za slušnou cenu v LIDLu, tak už jsem uvažovala, že ho koupím. Zadní běhy vykostit a usmažit jako řízky, přední do polévky s ostatními kostmi a odřezky, hřbet na česneku s listovým špenátem a brknedlíkem. Hlavu naštěstí nemá!
    S jablky jsem jedla jen kachnu a jednou někdo z mých přátel pekl jehněčí, obložené nakyslými jablky, taky to nebylo špatné.

  8. Věra Lacinová napsal:

    Ahoj všichni – králíky jsem nikdy nejedla,anébrž je tchyně vraždila za kuropění a když jsem vstali a šli provádět hygienu do koupelny byli tam přes vanu na tyči přehození jako mrtví novorozenci – kdo někdy viděl králičí prdýlku a hřbítek,jistě mi dá za pravdu…Ale jinak všem dobrou chuť !!!!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..