(687) Filé na cibuli

Filé zapečené na cibuli – podle tety Běty

4 porce filé  / Nowaco /
3 cibule
máslo – 15 dkg
sůl, pepř, papriku sladkou,
koření na ryby – nemusí být , drcený kmín    kari – kdo má rád
Rozpustit máslo  a částí vymazat pekáček do zbytku dát koření a udělat marinádu.
Rybu  částečně rozmrazenou osolit, potřít marinádou ze všech stran a uložit na rozkrájenou cibuli v pekáčku.  Peču na 180 st. do červena .
Příloha – brambor. kaše nebo chléb

Recept na Brambora čku poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (687) Filé na cibuli

  1. jarybarka napsal:

    File můžu na jakýkoliv způsob. Toto vypadá úžasně.Vzhledem k tomu,že jsem dnes měla k obědu míchaná vajíčka slintám jak sousedovic boxer.Asi by byly 4 porce málo.?

  2. BOYE napsal:

    Ryba ŽAVES. Dělám takhle všechny ryby, včetně sladkovodních. Většinou to odskáče kapr a toho dávám kůží nahoru – krásně pak křupe. Někdy mám záchvat mořský a rybu rybniční. To pak do marinády rozšmrchlám pár sardelí a moře je všude 🙂 V tom případě rybu odkůžuju a kočky mají radost. Kari nedávám, ale byliny sušené i syrové.
    Holky touží po rybích prstech, ale nechtějí kupované (zatra horákyně), tak je zkusím z filé nakrájet a obalit. Původně jsem ho chtěla péct i s bramborama v jednom pekáči. Nu což, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
    Buďte tu hodné, jdu pracovat 🙂

  3. Devětapadesátka napsal:

    Já nesmím ani vyslovit slovo filé, natož ho koupit, to by mě můj domácí rybář hnal… ?

  4. Jiřina napsal:

    Filé vypadá krásně a jistě je dobré, kari taky nemusím. V mrazáku mám ještě nějaké ryby z Norska- mníka, tresku a ještě něco, tak filé nemusím kupovat, ale máme ho taky rádi. Příští týden rybičku udělám, dlouho už nebyla a k tomu pečené brambory v troubě.

  5. Katyp50 napsal:

    Já doma sice rybáře nemám, ale filé nejím, nechutná mi. Po rozmrazení mám pocit, že jím bezchuťové neidentifikovatelné cosi ať to kořením jak to kořením………

    • Devětapadesátka napsal:

      Však to taky jsou slisované směsi všelijakých kousků ryb. Není to nic proti tomuhle receptu, jen filé brekeke.

    • Jana Macůrková napsal:

      Tak zkus to filé před pečením nerozmrazovat, já ho obalím zmrzlé, peču nebo smažím pomalu. A je to sakra velký rozdíl.

      • Devětapadesátka napsal:

        Ne, ne a ještě jednou ne. Filé jakkoliv ne.

        • Jana Macůrková napsal:

          To nebyla odpověď tobě, ale pro Katyp. Tvá mlsná ústečka ať si jedí, co chtějí.

        • BOYE napsal:

          Rybáře nemaje… Filé kupuju pro sichr. Asi jako mám v mrazáku vždycky nějakou průmyslovou zeleninu. Co se obsahu vody týká, je to hrůza u všech standardních ryb, ať na obale píšou, co chtějí. Navíc mražením přijdou mořské o jód a to je, proč bych je kupovala. A filé je skladné, jak lego 🙂 Tak když mám chuť, kupuju chlazené ryby. No a sladkovodní na sádkách. Kdyby mi někdo přivezl kopu ryb, které nalovil v moři, samozřejmě bych je umrazákovala. Jód si obstarám z Vincentky…
          Ale abych neke. Občas filé koupím cíleně a dělám takovou salátopomazánku. Nemusím hlídat kosti a ani krájet – rozkouskuje se to samo. (Fakt je, že filé má stejnou kvalitu, jako mleté v balíčku ze superhyper. A to tedy faaaakt nekupuju ani v nouzi)
          A když je nějaká super akce, tak ho koupim na vaření pro kočky.
          Od doby, kdy jsem objevila Two Fat Ladies, vyhlížím a kupuju sledě. To je ryba nekonečné srandy. Když se zadaří, je levná a já s ní páchám pokusy. Když to neklapne, tak to tak ne….bolí. V nejhorším to holky nesou sousedovic drůbeži s dovětkem, že po tom budou mít slepice hebkou srst (a naši kočkovití lesklé peří).
          Že já se nenarodila za císaře pána. To jsme měli moře s rybama (i lesy s houbama a Maďary s čabajkou, Tyroláky se špekem… a Cimrmana mladého). Hm. To nezní moc vlastenecky, co?

          • IvaC napsal:

            Teda pěkně prosím,kde jsme za rakouskauherska měli moře?Asi jsem blbá,ale nějak nevím.

          • kolma60pusi napsal:

            Pro Ivu C
            Třeba Dalmácie – Dubrovník

          • IvaC napsal:

            Pro Kolmu60-děkuji vám za odpověď.Opravdu jsem dodnes nevěděla,že tam patřilo i Chorvatsko a Dalmácie.Vždyť jsem psala,že jsem asi blbá.Moc děkuji za rošíření obzorů.Věděla jsem jen o Rakousku a Československu.

      • Katyp50 napsal:

        Mám to stejné – filé ne a ne a ještě jednou ne! Ať rozmrazené nebo nerozmrazené, můj šálek kávy to není a nikdy ani nebude.

  6. Jarka Březinová napsal:

    Helenko, mně se ten recept líbí. Filé sice neděláme často, ale občas, proč ne? Kdy už se ti podaří přihlásit se sem do diskuze?

  7. kolma60pusi napsal:

    Jako osamělá chromá neřídící vesničanka se občas k těm lisovaným kostičkám uchýlím, ale nadšení v tom není…
    Tento recepejsek ale vyzkouším – a brzy.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..