Tak jsem vyzkoušela barvení vajec cibulí odrůda Karmen – do červenofialové to mělo opravdu hodně daleko – byla to taková lehce skořicová. A červená řepa nedokázala přebít ani červenou značku výrobce vajec.
Takže: Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný, nedáte-li malovaný dejte aspoň bílý, slepička vám snese jiný……
Cervena razitka z vajicek smyvam uspesne Cifem, pro sichr 🙂
Já mám vajíčka bez razítek, nejsou vadná? Nebo je to tím, že naše slípky nemají v zadečku štempl?
Hezké svátky :-).
Pokud nemají štempl v zadečku, tak podle evropského nařízení o chovu drobného domácího zvířectva, musí mít známku v uchu… V každém. Když k tomu připočtu běžné chovatelské kroužkování a EET – kdyby ses rozhodla pár vajec prodat…
Taky tobě a blízkým pěkné svátky! 🙂
Měl by to razítkovat kohout!!?
A já nechápu ta barevná vajíčka v obchodech . Ze tak dlouho vydrží a nezavaneji ????????. Mají to volné ani ne v chladu . Nepochopitelneeee
Vařit podle alpských horalů. Vydrží dlouho přes týden naprosto v pohodě.
??? Vysvetlit! Prosim…
Vejce vložit do studené vody. Pomalu přivést k varu, vařit max. 30 vteřin, vypnout a nechat pomalu (přes noc) ve vodě vychladnout. Ráno nandat do mošničky, rozžehnat se se ženou a dětmi a odejít do hor… Takhle to přivezl brácha z Alp. Já v podstatě stejným způsobem barvim v jedlých věcech. A ani je nedávám do lednice. Léta zkušeností, ani jedna zažívací probléma…
Jo, je třeba jich vařit víc pohromadě – aby to chladnutí bylo fakt pomalu. Klasika. Každý to doma máte. Prostě je na těch kachlákách šoupněte úplně na okraj plotny.