(697) Kinder řezy

Suroviny na těsto:
6 vajec
8 lžic krystalového cukru
4 zarovnané lžíce kakaa
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
10 lžic polohrubé mouky

Suroviny na náplň:                      nebo:
2 tvarohy ve vaničce                    2 tvarohy
1 vanilkový cukr                           125 g másla
1 zakysaná smetana                    dle potřeby cukr
4 lžíce medu                                 dle hustoty smetana

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej a mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Připravíme si dva plechy, vyložíme pečícím papírem,  který jsme potřeli máslem a vysypali moukou. Těsto rozdělíme na oba plechy a rozetřeme po papíře (plech 30x40cm). Těsto je hodně nízké. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 stupňů asi 8 minut. Ušleháme si náplň a dáme ji do lednice ztuhnout. Namažeme na vychladlé těsto, přikryjeme druhým upečeným těstem. Můžeme (ale nemusíme) polít čokoládovou polevou. Dáme opět ztuhnout do lednice.

Recept poslala Iva Dlouhá a připsala k tomu:
Dnes jsem kinder řez dělala úplně poprvé po úpěnlivých prosbách mého 21-ti letého syna

Inu i velké děti jsou naše děti, já mám takového 37 let a No comment….

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (697) Kinder řezy

  1. lakysa22 napsal:

    Také mám „sladkožrouta“, kdyż přijede, tak buchty, palačinky, rolády, nákypy….

  2. Katyp50 napsal:

    Tak to já na podobné sladkosti také nejsem, ale co bych si teda dala hned je pořádná kynutá buchta jako jí dělávala maminka nebo koláče. Nejsou lidi na výrobu a kupované mi to nechutná.

  3. BOYE napsal:

    No, já teď vymýšlím, jak udělat buchtu „zebra“. Příští týden slavíme hromadně troje vnoučecí narozky (5,7,9). Jedna buchta gepard, jedna žirafa a jedna zebra. A se zebrou je problém, neb recepty na netu se mi nelíbí. Ale na tenhle řez by to mohlo jít. Gepard bude vzorovaný v řezu (brioška), žirafa povrch rolády (držte palce, další rolovací pokus) a zebra by mohla být naplacato kinder… Ještě musim vymakat tu černou, páč nechci použít syntetiku. Zvláště dobrodružné to bude, jestli v Mokru nebudou mít sépiový inkoust. Jejda, to se zase jednou vyblbnu…

  4. Jana Macůrková napsal:

    Podívej se na Vaření.cz, tam je krásná mramorová bábovka, zebra jen ochutnat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..