(703) Tartaletky

Těsto:

300 g hladká mouka
200 g máslo nebo Hera
70 g cukr moučka
půl lžičky prdopeč
3 žloutky
trocha vanilky nebo vanilínový cukr

Krém:  tuhý vanilkový pudink, máslo, šlehačka v prášku –  vše vyšlehat na  krém.
Pokud chcete krém karamelový – přidejte buď Salko Karamel, nebo použijte přímo karamelový pudink.

Na ozdobu ovoce, kousky bylnek, čokolády, želatina, prostě co máte momentálně po  ruce.

Tartaletky jsou nízké zákusky ozdobené vším, co vám přijde pod ruce. Toť vše.
Existují na ně speciální formičky, ale jde upéct jen podklad před pečením nařezaný na čtverce pomocí rádýlka.

Recept vyzloušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

23 komentářů: (703) Tartaletky

  1. lakysa22 napsal:

    Dělám něco podobného do frmiček, ale je s tím víc práce, tohle vypadá jako dobrý nápad – jednou mi to z nějakého blíže neurčeného důvodu nechtělo z těch formiček ven?

  2. raduna.ha napsal:

    Dobrýýýýýý, píšu si ,až budou jahody určitě vyzkouším. Jinak dnes zahrada-
    ta má přednost a na oběd guláš od včerejška. Přeji všem krásný sluneční den.

  3. Devětapadesátka napsal:

    Jóó, tartaletky můžu s jakýmkoliv ovocem. Jsou sice trochu pracné, ale výsledek stojí za to. U nás dnes žádné vyvařování nebude, jen špagety s čímsi. Je hezky, tak budu raději venku.

  4. BOYE napsal:

    Tak my taky byly na zahradě. Některé zemědělily, některé trampolínily… A teď jsme zavařovaly: Vlásky do pasu kázala Benjamína zježkovatit. Tak má ježoura, před uchem copánek… Jsme si to u otce nejspíš pěkně zavařily, páč on si na hřívách svých dcer notně zakládá. Jeho prvorozená má modrého ježka a ta nejmenší zatím jen hnědého, ovšem copánek prý půjde na zeleno – když je to jaro…
    Ze země vyskákaly byliny, asi si uděláme kytkovou polívku. A jestli mě chytí záchvat, budou holčičí nudle. A to budete zíííírat!!!
    Pomoooc, jsem bubá! Já nechtěla vůbec péct a teď mi došlo, že při vyndavání chciplijonka mrazáku jsem se rozhodla to skoro prázdné šuple umýt a mísu vypeckovaných višní jsem nechala v kuchyni, místo abych ji přehodila o patro výše. Co s tím? Přeci nebudu dělat pekáč buchty pro mě a Benju, když dorostenka nemůže a poslední směska padla předevčírem na bezlepkový perník?

    • Devětapadesátka napsal:

      Fakt jste ostříhaly ty nádherný vlasy??! Uznávám, že s ježkem je míň práce, ale….
      A co s višněmi ? Udělej z nich omáčku, můžeš ji frknout na jogurt, zmrzlinu… Je to téměř bez práce, úspěch zaručen ?

      • BOYE napsal:

        Jo, taky mě napadlo to svařit a mezi tím myslet. Ty jsi taková sběhlá: Myslíš, že kdybych to svařené jen tak smíchala se želatinou, že by vzniklo něco bezva? I když ten jogurt taky ňááámmm. Nebo šlehačkojogurt na to želé?
        Představuju si višňovou hrbolatou hromádku ve skle, držící pohromadě, na tom něco bílého a navrch ozdůbka – no když višně, tak aspoň sedmdesátková čokoláda… Se mi zdá, že jsem právě dospěla k tartaletkám bez těsta. 🙂

        • lakysa22 napsal:

          Višně??? Jedině do dámského likéru, pak vydrží všechno! Já chtěla dát šuvestky do rýžového nákypu, no, ještě, že jsem ochutnala – zapomněla jsem, že šly cca před třemi lety do rumu..tvar drží, krásně tuhé, ale do nákypu by to nebylo asi to pravé. No jo, láhev úplně vzadu, zapomněla jsem…

        • Devětapadesátka napsal:

          Klidně bych to se želatinou prubla. Takový malý višňový bombičky. Nebo bábovičky – když to nacpeš do mufinových frmiček. A na „dietní šlehačku“ mám vychytávku: do šlehačkové láhve dávám půl na půl šlehačku a buď řecký jogurt (10%) nebo zakysanku – bacha, s nízkotučným jogurtem to nefunguje! Proženu to bombičkou a je to. Někdy tam přidám lžíci dvě karamelu. No halt mlsná huba, no ?

          • BOYE napsal:

            Kdo by kupoval nízkotučný jogurt… 🙂
            Hele, my měly opravdu dobrou večeři – kouzlo nechtěného, ale přežjedly jsme se všechny. Přesto mnou cloumaj chutě, jen když to čtu – a to fakt nejsem sladkomil. Zejtra jedu do Gobusa na bezlepkový průzkum a pro punčocháče (jinak jde Benjamína v pondělí polonahá do školy) a tak holt musiiiim koupit řecký a šlehačku. Višně už pouští šťávu, želatina bobtná…

  5. BOYE napsal:

    Ještě jednou pomoooc! Před chvílí jsem zalila kytky a furt si řikám, co tu kde kape. Dvoumetrová monstera prorazila květník, musim přesadit. Máte s takovouhle haluzí někdo zkušenost?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..