1 kg jehněčího masa
4 velké cibule
pepř,
sůl,
olej
sladká paprika
zeleninová paprika (nemusí být)
majoránka,
česnek,
l lžíce hladké mouky na zahuštění
Protože každý rok kupuji celé jehně, mám vždycky nějaké to „horší“ maso, které se nehodí na pečení, grilování, smažení nebo jinou úpravu. A tak jsem se rozhodla zpracovat ho klasickým způsobem jako guáš.
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme sladkou papriku, a maso orestujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme ostatní ingredience a dusíme do měkka.
Nakonec zahustíme světlou jíškou nebo jen záklechtkou z vody a hladké mouky.
Podáváme s pečivem, chlebem nebo bramborem.
Dneska vařila: Jana Macůrková
Ta bila paprika tam udělá svoje , perfektní jídlo . Jani , Vyzkousej někdy to chorvatské jídlo , kterému u sestry ve Vídni říkali Lamm , je to sice čirá polévka , ale když tam das posléze brambory na sestinky , nasytís se a kdo má rad skopové , ten si pochutna
Gulášek nikdy nezklame ať je z jakéhokoliv masa. Tento vypadá moc dobře. U nás dnes byl smažený řízek z králíčka, brambory a okurkový salát. Polévku jsem měla od včera čočkovou, ale trošku zkysla, tak dnes bez polévky. Už je dost teplo i v noci a jak se vychlazená polévka nedá hned do lednice, tak je průšvih.
Jdu namočit rýži na zítra a bude vepřová kotleta na zelenině. Mám ještě spoustu zamrazené zeleniny ze zahrádky a potřebuji odmrazit mrazák. Utíká to, za chvíli bude nová, tak se stará musí zkonzumovat.