2 vejce
polohrubá mouka
sůl
4 lžíce oleje
růžičková kapusta
3 dcl mléko
½ prášku do pečiva
Kapustičky uvařené do poloměkka ve slané vodě necháme vychladnout.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s mlékem, solí, polohrubou moukou a olejem tak, aby těsto bylo o něco hustší než na lívance. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do těsta nakonec spolu s práškem do pečiva.
Dno každého košíčku potřeme troškou oleje, tak, aby se nám lépe mufinky loupaly. Do každého košíčku nalijeme asi 2 – 3 lžíce těsta, vložíme jednu kapustičku a ještě překryjeme asi 2 lžícemi těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo se zeleninovou oblohou.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Hmmm, mně by z toho zase vyšly placičky.
Já jsem si pri pohledu na tvé mufinky s lítosti vzpomnela na úžasné buchty , náplnene dusenym hlavkovym zelím , které nosily Ven soudedovic kamarádi , od své maďarské maminky – a ty byly tak výborne !!! Ta náplň slaná a moc dobre ochucena , Lahoda
Jejda zeláky jsem taky milovala. Dělávala je teta. Kynuté buchty plněné dušeným zelím s uzeným. Pěkně pomaštěné sádlem, upečené dozlatova. Ach jo!
Mám recept na zelňáky, jak budu dělat maso se zelím a trocha zelí zbyde, tak vytvořím a dám sem recept.
Znáte někdo buchty plněné zelím, ale nasladko? Ty byly pro moji maminku noční můrou z dětství, takže se u nás nikdy nevyskytly.
Já dělám zelňáky jedině naslano, zelí, přidám kousek nějaké klobásky nebo paprikáše, podusím, nechám vychladnout a lním. Navrch pokmínuji. Budu dělat zítra, tak vyfotím.
Diiiiky ?