(737) Mufinky se zapečenou kapustičkou

2 vejce
polohrubá mouka
sůl
4 lžíce oleje
růžičková kapusta

3 dcl mléko
½ prášku do pečiva
Kapustičky uvařené do poloměkka ve slané vodě necháme vychladnout.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s mlékem, solí, polohrubou moukou a olejem tak, aby těsto bylo o něco hustší než na lívance. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do těsta nakonec spolu s práškem do pečiva.

Dno každého košíčku potřeme troškou oleje, tak, aby se nám lépe mufinky loupaly.  Do každého košíčku nalijeme asi 2 – 3 lžíce těsta, vložíme jednu kapustičku a ještě překryjeme asi 2 lžícemi těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.

Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo se zeleninovou oblohou.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (737) Mufinky se zapečenou kapustičkou

  1. Katyp50 napsal:

    Hmmm, mně by z toho zase vyšly placičky.

  2. Vera M. napsal:

    Já jsem si pri pohledu na tvé mufinky s lítosti vzpomnela na úžasné buchty , náplnene dusenym hlavkovym zelím , které nosily Ven soudedovic kamarádi , od své maďarské maminky – a ty byly tak výborne !!! Ta náplň slaná a moc dobre ochucena , Lahoda

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..