(746) Topinky s houbovou směsí

100 g anglická slanina
4 vejce
50 g máslo
2 cibule,
chléb
olej
houby 500 g,
pepř, sůl, česnek
pažitka

Zbývá vám v mrazáku trocha čerstvých hub? Tak je nevyšší čas na tuhle dobrotu:

Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Na směsi tuku osmahneme cibuli a vmícháme houby (nemusíme je ani rozmrazovat). Dusíme asi 25 minut.  Do takto připravené směsi přidáme rozmíchaná vejce, necháme je srazit a promícháme s nakrájenou pažitkou. Chléb opečeme na rozehřátém tuku. Topinky potřeme česnekem a podle chuti osolíme. Připravenou smaženici namažeme na topinky posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme rajčátky a můžeme podávat. Pozor je to hodně syté jídlo a chce to pivko….

Autor receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (746) Topinky s houbovou směsí

  1. lakysa22 napsal:

    Mňam! To by mohl být moc dobrý oběd, všechno doma mám, akorát místo piva musím něco vymyslet – rum asi nebude dobrá volba?

  2. kveta.batkova napsal:

    Podobné topinky dělám bez slaniny a nakonec zasypané sýrem nechám chvíli pod grilem. Pak teprve dozdobím třeba těmi rajčátky. Taky moc dobré.

  3. Katyp50 napsal:

    Tohle jsme dělávaly často s maminkou v Krkonoších když rostly. Ráno po 5.00 nucený výskok z postele, rychlý čaj a kus chleba do ruky, termoska s sebou, košíčky, bandasky na nějaké ty borůvky nebo maliny a nůši na šišky na záda, nožík, holínky a už jsme mazaly nahoru do lesa. Zpátky obvykle košíky plné hub, bandasky plné lesních plodů, nůše plná šišek a když ruka zbyla, tak se do ní ještě vzala souška. Ne souška učitelka, ale kus dřeva.
    Jen jsme je nedělaly se sýrem, ten byl dost vzácností, ale jen ty houby, sádlo a vajíčka.
    A když rostly růžovky, tak ty se slouply, odřízla se nožka a celé hlavy se pokmínovaly, posolily a plácly na pánvičku na sádlo. Z obou stran opéct pár minut a na topinku. To jsem mohla prasknout.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..