(749) Meruňkové řezy

400 g hladké mouky
200 g tuku (Hera, máslo, Stela)
100 g cukru
1 prášek do pečiva, 2 vanilinové cukry

2 meruňkové kompoty
balíček dětských piškotů
1 tvaroh ve staniolu
4 lžíce smetany
1 polévková lžíce cukru moučka

šťáva z jednoho pomeranče
¾ l vody
4 vanilkové nebo lépe citronové pudinky
2 lžíce Solamylu
2 lžíce cukru

Zpracovat na vláčné těsto a rozprostřít rovnoměrně na celý plech. Dát upéct do růžova.
Mezitím si připravit dětské piškoty, tvaroh smíchaný se 4 lžícemi smetany a 1 lžící cukru moučka.

Dále nechat okapat  meruňkový kompot, šťávu si nechat v kastrolku.
Do šťávy přidat 3/4 l vody , 2 lžíce cukru a šťávu z 1 pomeranče.
V malém množství vody rozmíchat pudinky a Solamyl. Uvařit na hustý pudink.

Na upečený korpus nanést tvaroh, na něj narovnat dětské piškoty. Potom vrstvu meruněk (mohou být i jahody, potom dát jahodový pudink, nebo kiwi). A vše zalít hustým pudinkem z vody. Dát vychladnout do ledničky asi na 3 hodiny.

Dneska pekla Jana Macůrková  a Vašek si opět odnesl kus do práce….

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (749) Meruňkové řezy

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak to máte na zítřek, od úterka zase ordinuje Helenka.

  2. Katyp50 napsal:

    Ale to je fofr to je fofr! Jen jsem nahlédla se o něčem poradit a vyskočily na mne hned 3 mňamky.
    Tohle vypadá lehce a moc chutně. Teď si teprve uvědomuji jak dlouho jsem už nevařila pudink. Kdysi jsem ho dělávala jen s ovocem a šlehačkou – tekutější pudink smíchaný se šlehačkou na tuho ušlehanou a pak tou směsí zalité ovoce. Zbytek šlehačky (pokud jsem ho nestihla zkonzumovat před dokončením dezertu) navrch, dozdobit třeba čokoládovou krustičkou nebo krystalky třtinového cukru……. asi na to taky dojde.

  3. lakysa22 napsal:

    Máš to vykrošené…jednou přinesla kolegyně do práce, ale bez těch piškotů..
    Moc mi to chutnalo, jahody by byly…teď ještě někoho pozvat?

  4. Katyp50 napsal:

    No „vykrošené“ by mohl být další Bramboračkový termínus-technikus.
    Jinak pošli řidiče a já se pozvat nechám ráda. Malé odpolední stačí? Šampaňské suché nebo demi?

  5. Jiřina napsal:

    K receptu č.744 – Jablíčkové řezy. Dělala jsem je v neděli. Byla to pro mne docela piplačka, ale zvládla jsem to. Buchta je opravdu moc dobrá, křehoučká a není moc sladká, až ji budu příště dělat, tak do jablek dám trošku citronové šťávy. Těsto šlo vyválet, ale na plech jsem ho nedostala, tak jsem ho prsty rozprostřela na pečící papír, náplň v pohodě a horní vrstva – opravdu se musí dávat po menších kouscích – těsto je moc křehké.
    Ale jak píše Janička, vonělo to přes celý barák. Buchtičku jsem nenechala řádně vychladit, rozkrájet šla, ale dát kousek na talíř to už bylo horší, nakonec jsme ji jedli lžičkou a rozpadlou – nevadilo, dobrota veliká. Závěr : buchtičku upéct a nechat úplně vychladit a pak teprve nakrájet ! Dnes už bylo všechno o.k. 🙂

  6. Jiřina napsal:

    Meruňkové řezy vypadají taky perfektně, ale pro nás dva udělám z poloviční dávky. Škoda, že nemůžu vyfotit, nebo vlastně vyfotit můžu, ale nemám jako odeslat.

  7. lakysa22 napsal:

    A zajímalo by mne, jestli pan Václav alespoň ochutnal, nebo mu to zase zblajzly jezinky….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..