5 velkých cibulí
cca 2 l kuřecího vývaru (nebo vody)
1 dl bílého vína
šlehačka
hladká mouka
lžíce sádla (oleje)
sůl,
pepř,
pár kapek vinného octa na zvýraznění chuti
Na tuku osmažíme cibuli do růžova, zastříkneme vínem a vydusíme.
Zasypeme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, provaříme a dochutíme pepřem a pár kapkami vinného octa.
Na závěr rozmixujeme tyčovým mixerem a zjemníme šlehačkou. Samozřejmostí jsou krutony do talíře.
Víkendové menu vařila A.rena
Tak tento typ cibulačky jsem jedla párkrát a nikdy mě moc neoslovil. Nevím proč, ale prostě mi to nechutnalo. Je to možná jako s tou dýňovou – nepovedla se tak, jak by měla a tak jí nevyhledávám.
Když cibulačku, tak tu příšerně pracnou francouzskou, ale zato si na ní pochutnám.
Klasickou cibulacku miluji, i když po ní strašně prdím 🙂