6 plátků hovězího masa
1 cibule
3 mrkve
2 lžíce sádla (tuku)
polohrubá mouka
sůl,
pepř,
3 snítky čerstvého tymiánu
Maso zlehka naklepeme, opečeme na lžíci sádla. Do hrnce přidáme druhou lžíci sádla, přisypeme cibuli a na hrubo nastrouhanou mrkev, opečeme a podlijeme horkou vodou. Vložíme opečené maso, přidáme sůl, snítky tymiánu, dochutíme pepřem a dusíme do poloměkka. Vydusíme na tuk, zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme vodou a dodusíme do měkka.
Jako přílohu jsem dala rýži s bulgurem – 2/3 rýže, 1/3 bulguru. Rýži s bulgurem smíchat a uvařit podle svých zvyklostí.
Opět vařila a dobrou chuť přeje: A.rena
To vypadá moc dobře 🙂
Mrkvičku já dušenou moooooc uád! Dělám vepřové v mrkvi, ale tohle vypadá velice jedle. To zkusím zcela určitě. Ten bulgur si klidně odpustím, stačí rýže.
A.reno, vždy jsem zkoušela jen vepřové na mrkvi, ale po přečtení tohoto receptu jsem se rozhodla, že zkusím.
Zrovna v pátek jsme obrdželi od známého kousek zadní kravky (neřešila jsem, že jí musel nejdřív kuchnout, Amálku jednu), tož jsem v neděli vyzkoušela a musím napsat, že to mělo velký úspěch. Jen to bylo s houknedlem …… asi takto, sežpapal to ten můj se šesti, sežpapali to i chlapci (oba) toho mojeho s 10 (a že teplou mrkev nemusí) a dorazil i můj synek a mlaskal si tak, že jsem mu musela zbytek nandat do krabičky sebou.
Tož děkuji za recepísek, mám další do „žracích“. Ještě jednou díky ☺
Moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo. 😀