(755) Hovězí na mrkvi

6 plátků hovězího masa
1 cibule
3 mrkve
2 lžíce sádla (tuku)
polohrubá mouka
sůl,
pepř,
3 snítky čerstvého tymiánu

Maso zlehka naklepeme, opečeme na lžíci sádla. Do hrnce přidáme druhou lžíci sádla, přisypeme cibuli a na hrubo nastrouhanou mrkev, opečeme a podlijeme horkou vodou. Vložíme opečené maso, přidáme sůl, snítky tymiánu, dochutíme pepřem a dusíme do poloměkka. Vydusíme na tuk, zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme vodou a dodusíme do měkka.

Jako přílohu jsem dala rýži s bulgurem – 2/3 rýže, 1/3 bulguru. Rýži s bulgurem smíchat a uvařit podle svých zvyklostí.

Opět vařila a dobrou chuť přeje:  A.rena

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (755) Hovězí na mrkvi

  1. Katyp50 napsal:

    Mrkvičku já dušenou moooooc uád! Dělám vepřové v mrkvi, ale tohle vypadá velice jedle. To zkusím zcela určitě. Ten bulgur si klidně odpustím, stačí rýže.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A.reno, vždy jsem zkoušela jen vepřové na mrkvi, ale po přečtení tohoto receptu jsem se rozhodla, že zkusím.
    Zrovna v pátek jsme obrdželi od známého kousek zadní kravky (neřešila jsem, že jí musel nejdřív kuchnout, Amálku jednu), tož jsem v neděli vyzkoušela a musím napsat, že to mělo velký úspěch. Jen to bylo s houknedlem …… asi takto, sežpapal to ten můj se šesti, sežpapali to i chlapci (oba) toho mojeho s 10 (a že teplou mrkev nemusí) a dorazil i můj synek a mlaskal si tak, že jsem mu musela zbytek nandat do krabičky sebou.

    Tož děkuji za recepísek, mám další do „žracích“. Ještě jednou díky ☺

  3. a.rena napsal:

    Moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo. 😀

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..